Annonce
Struer

Struers butikker havde generelt en god julehandel

Casper Frederiksen fra Grand Hotel i Struer er konstitueret formand for Struer Handel frem til generalforsamlingen i april måned. Foto: Johan Gadegaard
Opbakningen til de lokale forretninger er stadig stor, og kunderne vil gerne handle i de fysiske butikker

STRUER: Julehandelen er nu vel overstået, og i Struer er det generelle indtryk, at de fleste butikker nåede den forventede omsætning.

- Vi kan kun være tilfredse med vores handel til jul. Vi har også set, at flere og flere kommer med bestillingssedler på de ønskede julegaver, og det betyder så, at der bliver byttet færre julegaver end tidligere, siger Per Norman Hansen, medindehaver af Huset Arthur.

Aktuelt er januar-udsalget i gang - og det er startet fint.

- De gode tilbud på restpartierne bliver hurtigt revet væk, så vi kan få plads til de nye forårsvarer inden længe, siger Per Norman Hansen.

På samme linie er butikschef Hanne Sørensen fra Imerco Struer.

- Det er da dejligt og positivt, at vi har så mange trofaste og loyale kunder, der lægger deres julehandel lokalt i de fysiske butikker i Struer. Sådan har det også været i år, siger hun.

Hun peger på den landsdækkende bytteservice og en stærk webshop som nogle af årsagerne til den gode julehandel.

- Årets store hit var Juleuroen 2019 fra Georg Jensen, der var udsolgt 1. december. Derudover var produkterne fra Royal Copenhagen og Christian Bitz meget efterspurgte, oplyser Hanne Sørensen, der også melder om en god start på vinterudsalget.

Annonce

Travlhed får formand til at stoppe

Det er ikke kun i butikkerne i gågaderne i Struer, at man mærker travlhed i disse måneder.

Også på Tømmergaarden Struer er der mange ordrer, der skal ekspederes. Det er årsagen til, at formanden for Struer Handel, byggecenterchef Lars Jespersgaard, har valgt at trække sig som formand for Struer Handel.

- Der er ingen dramatik i mit valg. Jeg er bare nødt til at prioritere min tid, og travlheden på Tømmergaarden betyder, at jeg ikke samtidigt kan varetage formandsposten i Struer Handel, siger Lars Jespersgaard.

Casper Frederiksen fra Grand Hotel i Struer er konstitueret formand frem til generalforsamlingen i april måned - altså i tre måneder.

- Vi har i bestyrelsen fuld forståelse for, at Lars har truffet denne beslutning, siger Casper Frederiksen, der i øvrigt også kan melde om et godt og travlt 2019 på Grand Hotel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Overså togbom: Blev blændet af solen

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce