Annonce
Kultur

Struer Tracks mangler frivillige: - Vi er ved at være desperate

Struer Tracks vender tilbage på fredag, men der mangler stadig frivillige. Arkivfoto: Morten Stricker.
Lydfestivalen Struer Tracks starter på fredag, men mangler stadig et stort antal frivillige for at kunne holde udstillingerne i ellers ikke tilgængelige bygninger som siloen og det gamle vandtårn åbne

Struer: Der er nu kun tre dage tilbage til Struer Tracks 2019 starter, og de sidste forberedelser er ved at blive gjort færdige. Næsten. For arrangørerne bag Struer Tracks mangler stadig en del frivillige til at bemande de udstillinger og lydinstallationer, der bliver sat op på steder, hvor man ellers ikke lige sådan har adgang, nemlig siloen og det gamle vandtårn. Også på jernbanemuseet er der en speciel udstilling til Struer Tracks, men her har støtteforeningen bag jernbanemuseet i Struer ifølge Struer Tracks stort set selv dækket behovet for frivillige ind.

- Vi er ved at være lidt desperate. Der er stadig en del, der skal bemandes, siger Jacob Kreutzfeldt, der er festivallederen bag Struer Tracks.

Helt reelt er der tale om 45 dages vagter, hvor frivillige "bemander" en udstilling, er til stede, passer på udstillingen og de mennesker, der besøger den.

- Og vi tilbyder selvfølgelig kaffe og et sted at sidde. Der bliver sørget godt for de frivillige. Og derudover er det en helt særegen oplevelse at komme så tæt på kunstværkerne, siger Jacob Kreutzfeldt.

Infomøder

Udstillingerne er åbne klokken 10-17 i løbet af festivalen, og der skal helst sidde to frivillige ved hver vagt. Struer Tracks synes selv, at de har gjort, hvad de kunne for at finde frivillige.

- Der er bare ikke nok, der har meldt sig. Vi havde ikke den her type opgaver sidst, så det har været en større opgave at finde frivillige, end vi har været forberedt på, siger Jacob Kreutzfeldt.

Den yderste konsekvens, hvis der ikke kommer flere frivillige, må ifølge festivallederen være, at der vil være ydertidspunkter, hvor udstillingerne er nødt til at holde lukket.

- Men vi har også en tro på, at det nok skal lykkedes. Vi oplever, at der er en stor gejst omkring festivalen, og mange giver allerede en solid hånd med i projektet, siger Jacob Kreutzfeldt.

To infomøder om det at være frivillig har allerede været afholdt, men Struer Tracks forsøger sig nu med et til i sidste øjeblik. Onsdag klokken 15.30 kan man tage ned til siloen for at høre om opgaverne der, og klokken 16.30 ligeledes ved vandtårnet. Ellers kan interesserede gå ned i tidligere Danke Bank bygning i gågaden, hvor Struer Tracks holder til, for at melde sig til en vagt eller to.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce