Annonce
Kultur

Struer Tracks mangler frivillige: - Vi er ved at være desperate

Struer Tracks vender tilbage på fredag, men der mangler stadig frivillige. Arkivfoto: Morten Stricker.
Lydfestivalen Struer Tracks starter på fredag, men mangler stadig et stort antal frivillige for at kunne holde udstillingerne i ellers ikke tilgængelige bygninger som siloen og det gamle vandtårn åbne
Annonce

Struer: Der er nu kun tre dage tilbage til Struer Tracks 2019 starter, og de sidste forberedelser er ved at blive gjort færdige. Næsten. For arrangørerne bag Struer Tracks mangler stadig en del frivillige til at bemande de udstillinger og lydinstallationer, der bliver sat op på steder, hvor man ellers ikke lige sådan har adgang, nemlig siloen og det gamle vandtårn. Også på jernbanemuseet er der en speciel udstilling til Struer Tracks, men her har støtteforeningen bag jernbanemuseet i Struer ifølge Struer Tracks stort set selv dækket behovet for frivillige ind.

- Vi er ved at være lidt desperate. Der er stadig en del, der skal bemandes, siger Jacob Kreutzfeldt, der er festivallederen bag Struer Tracks.

Helt reelt er der tale om 45 dages vagter, hvor frivillige "bemander" en udstilling, er til stede, passer på udstillingen og de mennesker, der besøger den.

- Og vi tilbyder selvfølgelig kaffe og et sted at sidde. Der bliver sørget godt for de frivillige. Og derudover er det en helt særegen oplevelse at komme så tæt på kunstværkerne, siger Jacob Kreutzfeldt.

Annonce

Infomøder

Udstillingerne er åbne klokken 10-17 i løbet af festivalen, og der skal helst sidde to frivillige ved hver vagt. Struer Tracks synes selv, at de har gjort, hvad de kunne for at finde frivillige.

- Der er bare ikke nok, der har meldt sig. Vi havde ikke den her type opgaver sidst, så det har været en større opgave at finde frivillige, end vi har været forberedt på, siger Jacob Kreutzfeldt.

Den yderste konsekvens, hvis der ikke kommer flere frivillige, må ifølge festivallederen være, at der vil være ydertidspunkter, hvor udstillingerne er nødt til at holde lukket.

- Men vi har også en tro på, at det nok skal lykkedes. Vi oplever, at der er en stor gejst omkring festivalen, og mange giver allerede en solid hånd med i projektet, siger Jacob Kreutzfeldt.

To infomøder om det at være frivillig har allerede været afholdt, men Struer Tracks forsøger sig nu med et til i sidste øjeblik. Onsdag klokken 15.30 kan man tage ned til siloen for at høre om opgaverne der, og klokken 16.30 ligeledes ved vandtårnet. Ellers kan interesserede gå ned i tidligere Danke Bank bygning i gågaden, hvor Struer Tracks holder til, for at melde sig til en vagt eller to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Møde skal afgøre Lokalhistorisk Arkivs fremtid: Enten overtager de frivillige - ellers kommer Rigsarkivets makulator

Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce