Annonce
Struer

Struer Skolehjem fri af det skærpede tilsyn

Forstanderen på Struer Skolehjem, Torben Norup, glæder sig over, at Socialtilsynet har ophævet alle fem påbud. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Socialtilsyn Midt har ophævet alle fem påbud, som Struer Skolehjem fik i april, så der igen er begrundet håb om at kunne få nogle af de ledige pladser besat.

Struer: Struer Skolehjem har i nogle måneder været under skærpet tilsyn fra Socialtilsynet.

Det hele startede med, at Socialtilsyn Midt satte Struer Skolehjem under anklage for at inddrage beboernes mobiltelefoner om natten.

Børnene som er visiteret til et ophold på Struer Skolehjem kommer fra hele landet, og de første år af deres opvækst har i alle tilfælde været præget af omsorgssvigt. De bliver kun henvist til Struer Skolehjem, hvis de har problemer, som ligger langt ud over gennemsnittet.

Dette stiller så nogle helt specielle krav til personalet, og Socialtilsyn Midt kunne præcisere, at pædagogerne ikke har helt så frie rammer på en institution som Struer Skolehjem som forældre i al almindelighed ville have det, hvis de konstaterer, at en søn eller datter ligger vågen det meste af natten med mobiltelefonen tændt.

Socialtilsynet kunne konstatere at en indragelse af børnenes mobiltelefoner var i strid med loven.

- Der er regler, og dem skal vi selvfølgelig overholde, understregede forstanderen på Struer Skolehjem, Torben Norup, da debatten om beboernes brug af mobiltelefonerne om natten blussede op.

- I dag snakker vi med beboerne om deres brug af mobíltelefoner, og vi forsøger så vidt muligt at forhindre, at de bliver brugt for meget om natten. Men vi har løftet sanktionerne og inddrager dem ikke længere, hvis de ikke selv vil aflevere dem, konstaterer han.

Men Socialtilsyn Midt havde også andre krav til Struer Skolehjem, som kom under skærpet tilsyn i starten af april.

Ledelsen skulle blandt andet sikre sig, at personalet kan gå ind i en konflikt, uden at den eskalerer og udvikler sig. Der skulle tages stilling til, hvordan personalet kan sikre den enkelte beboer mod både vold og overgreb, og alt i alt blev der i løbet af april tale om fem forskellige påbud.

Der er regler, og dem skal vi selvfølgelig overholde.

Torben Norup, forstander, Struer Skolehjem

Fejlplaceret

Allerede 3. maj blev to af de fem påbud ophævet, og 29. juni var Socialtilsynet også tilfreds med skolehjemmets reaktioner på to af de sidste påbud, så der kun var ét tilbage.

Dette blev så ophævet 1. august.

- Der var tale om en dreng, som havde det fint på Struer Skolehjem. Under et uanmeldt besøg kunne socialtilsynets kontrollanter selv konstatere, at han trives på Struer Skolehjem. Men vi har desværre ikke de nødvendige godkendelser til at tage os af ham, forklarer Torben Norup.

Han skulle have været visiteret til en institution, som er godkendt til at tage sig af børn med et intelligensniveau på under 70.

- Det var bare svært at få ham flyttet lige op til sommerferien. Det er derfor, vi først får det gjort her sidst i juli, så vi kunne få påbuddet ophævet 1. august, fortæller Torben Norup.

Plads til 21

Struer Skolehjem er dermed tilbage på sporet og helt fri af det skærpede tilsyn fra Socialtilsyn Midt.

- Det er selvfølgelig rigtig rart for os, siger Torben Norup.

Helt konkret betyder det, at der er begrundet håb om at kunne få et par af de ledige pladser på skolehjemmet besat.

- Mens vi har været under skærpet tilsyn, har kommunerne meget naturligt været lidt tilbageholdende med at henvende sig, konstaterer Torben Norup, mens viceforstanderen, Henrik Bitch, gør regnskabet op.

- Vi har plads til 21 beboere, men har i øjeblikket kun 16, og vi skulle helst have 18 for at få det hele til at løbe rundt, forklarer han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce