x
Annonce
Struer

Struer: Konfirmanderne må vente til juni

Kirkerne i Struer Kommune gik onsdag i gang med at finde nye datoer for årets konfirmationer, efter at datoerne nu er skubbet til juni måned efter pinse. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Coroanudbruddet fik onsdag biskopper til at skubbe de lokale konfirmationer for godt 200 drenge og piger til efter pinse

Struer: Udbruddet af coronavirus producerer sin egen nye virkelighed nærmest fra time til time.

Således også for landets kirker, der onsdag i praksis lukkede for alle kirkelige handlinger undtaget bisættelser og begravelser, der fra myndighedernes side ikke er en del af kravet om at grupper på maksimalt ti personer må være samlet inde eller ude.

Kirkerne efterlever naturligvis de generelle råd om at holde afstand og hygiejne.

I Struer har vordende brudepar allerede udskudt vielser, ligesom dåbshandlinger må vente til restriktionerne er lempet.

De seneste stramninger rammer i Struer Kommune konfirmationerne for de godt 200 drenge og piger, der i april og maj skulle have bekræftet deres tro i en af kommunens kirker.

Først blev konfirmationerne udskudt til efter påske. Onsdag meldte landets biskopper så ud, at alle landets konfirmationer er skudt ud til efter pinse, altså i begyndelsen af juni.

Det giver flere udfordringer for kirkerne og præsterne, der lige nu er ved at indstille sig på, at kirkens største højtid, påsken, i år på det nærmeste må aflyses.

Annonce

Måske er det også bedst sådan her. Det giver mere afklaring for de kommende konfirmander og deres familier.

Peter Krabbe-Larsen, sognepræst, Struer Kirke.

En afklaring

Forårets konfirmander står således lige nu til i stedet at skulle springe ud i forsommeren.

- Måske er det også bedst sådan her. Det giver mere afklaring for de kommende konfirmander og deres familier. I hvert fald hvad angår tidspunktet for, hvornår vi regner med at kunne gå i gang med konfirmationer efter coronaudbruddet. At der så er en masse praktiske forhold og logistik, der skal findes nye løsninger på, er en stor udfordring for familierne, siger sognepræst Peter Krabbe-Larsen, Struer Kirke.

I provstierne går arbejdet nu i gang med at finde nye datoer for konfirmationerne, også i Struer Kommune.

Så snart de er fundet vil de blive offentliggjort.

Håbet er naturligvis, at tilstanden i samfundet er langt mere normaliseret til den tid, siger Peter Krabbe-Larsen.

Der sammen med sin kolleger landet over forhåbentligt kan se frem til en travl juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce