Annonce
Struer

Struer Kommune vil hjælpe ældre ud af ensomheden

Fællesskabskoordinator Pernille Nørbye begyndte i jobbet tilbage i december. Foto: Struer Kommune
Projekt Netværk & Fællesskab har ikke haft nogen let start med corona-situationen, men ambitionen er intakt
Annonce

Struer: "Ældre skal ud af ensomheden".

Således lyder overskriften på en pressemeddelelse fra Struer Kommune, som ønsker at hjælpe ældre hjemmehjælpsmodtagere ud af ensomheden.

Opskriften er projekt Netværk & Fællesskab, og arbejdet begyndte i slutningen af 2019 med ansættelsen af en fællesskabskoordinator.

Denne skal forene kommune, lokalsamfund og borgerne i arbejdet med at mindske ensomhed og øge fællesskab blandt ældre.


Føler du dig alene eller isoleret og ønsker hjælp til at bryde ensomheden, kan du henvende dig til Pernille Nørbye på mail: pernillehn@struer.dk eller telefon 20 74 93 30.

Struer Kommune, projekt Netværk & Fællesskab


Ifølge pressemeddelelsen kan ensomhed være en stor belastning, og den kan medføre sygdom og svækkelse af psykiske og kropslige funktioner.

Ældre er i øget risiko, enten fordi helbredet driller, mobiliteten bliver mindre, hørelsen reduceres eller grundet tab af ægtefælle eller andre nære relationer.

Projektets opstart har dog ikke været problemfri for fællesskabskoordinator Pernille Nørbye, der tiltrådte sin stilling i december.

Hun nåede lige, at få det godt i gang, inden Covid-19 lukkede alle aktiviteter ned.

Annonce

Besøger og lytter

Projekt Netværk & Fællesskab har kort sagt ikke kunnet gennemføres som planlagt.

I første del af nedlukningen blev fysiske besøg erstattet med telefonisk kontakt, og i stedet for ledsagelse til opstart i nye fællesskaber, blev der afsat tid til gåture, besøg eller samtaler.

Den kommunale og private hjemmepleje, Ældresagen, Besøgsvennetjenesten og Pernille Nørbye har gjort en stor indsats for at tilgodese borgernes behov og samtidig overholde retningslinjerne for Covid-19, lyder det fra Struer Kommune.

Konkret besøger Pernille Nørbye de borgere, som er interesseret i at blive en del af projektet.

- Ensomhed er mange ting og opleves forskelligt. Du kan føle dig ensom, når du er sammen med andre, men trives godt med at være alene, siger hun:

- Det kan vi ikke bedømme udefra, så vi har brug for at mødes og lytte til livshistorien, relationerne, hvad der fylder i hverdagen, og hvordan det nuværende netværk ser ud.

Føler du dig alene eller isoleret og ønsker hjælp til at bryde ensomheden, kan du henvende dig til Pernille Nørbye på mail: pernillehn@struer.dk eller telefon 20 74 93 30.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce