Annonce
Struer

Struer Kommune scorer højt på byggeriets karakterskala

Struer Kommune får anerkendelse fra Dansk Byggeri for at have sløjfet alle gebyrer på en byggesag - og dette er tilfældet for både stort og småt. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Struer Kommune nummer 11 på Dansk Byggeris nye rangliste over de mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i landet
Annonce

Struer: I 2018 blev Struer Kommune placeret som nummer 24 ud af landets 98 kommuner.

I 2019 nummer seks og i år vurderer Dansk Byggeri, at Struer fortjener en placering som nummer 11 på listen over de mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i landet.

- En placering som nummer 11 ud af 98: Det er godt. Det kan vi kun være tilfredse med, vurderer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

I sin umiddelbare respons på tallene fra Dansk Byggeri hæfter Niels Viggo Lynghøj sig især ved en placering helt i top som nummer ét, når det gælder gebyret på at få en byggesag kørt gennem systemet.

I 2018 og 2019 var gebyrerne så høje, at Struer Kommune blev placeret som henholdsvis nummer 81 og nummer 25.

Det er der så gjort noget ved.

Gebyrerne er sløjfet,  og det koster ikke en krone, at få byggesagerne behandlet, og dette er tilfældet for både private og for erhverv.

For såvel en boligejer, der ønsker at bygge en garage som den større industrivirksomhed, der ønsker at udvide.

Annonce

Flere førstepladser

Udbudspolitikken i Struer Kommune er også så god, at det rækker til en placering helt i top som den bedste i hele landet.

Det samme gælder for kommunens indsats i forbindelse med både uddannelsesklausuler og partnerskabsaftaler og for folkeskoleelevernes mulighed for at komme i erhvervspraktik.

Så alt i alt var det en tilfreds borgmester, der modtog årets resultat af Dansk Byggeris årlige opgørelse, som sendte Faurskov Kommune helt i top.

Holstebro gik to pladser tilbage og endte som nummer fem, og Lemvig Kommune gik ti pladser tilbage og bliver i år placeret som nummer 56 ud af de 98 kommuner.

- Vi kunne formentlig vinde et par pladser eller fem ved at privatisere "Park og Vej", vurderer  Niels Viggo Lynghøj (S).

- Det er en opgave, der giver mange point i Dansk Byggeris undersøgelse, konstaterer han.

Men prisen for at privatisere og sende opgaven i udbud, vil efter Niels Viggo Lynghøjs mening være for høj.

- De gør det godt. Vi har en virkelig velfungerende afdeling for Park & Vej i Struer Kommune. Den vil vi ikke ofre for at komme højere op på listen. En placering som nummer 11 er fint, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce