Annonce
Erhverv

Struer Kommune sætter plejehjem til salg

Rosengården lukkede 1. september. Nu er bygningen sat til salg. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Humlum: I september lukkede plejehjemmet Rosengården i Humlum, og nu er ejendommen på Østerbrogade 16 i Humlum blevet sat til salg. Det fremgår af en meddelelse på Struer Kommunes hjemmeside. Hvad det skal koste at erhverve det tidligere plejehjem, der består af et køkken, fælleslokaler og 24 etværelses lejligheder med eget toilet og bad samt thekøkken fordelt på 5.516 kvadratmeter, står der ikke. Men ifølge tilhørende dokumenter til salgsopstillingen er ejendommen blevet vurderet til 15 millioner kroner.

Kommunen skriver selv, at stedet vil være velegnet til kontorer, kursuscenter, bosted eller lignende, selvom området ifølge lokalplanen lige nu kun må benyttes til plejehjem, beskyttede boliger og beboelse af almennyttig karakter.

"Budgiver opfordres til at komme med forslag til ejendommens fremtidige benyttelse, hvorefter byrådet vil tage stilling til lokalplanens ændring i overensstemmelse hermed," skriver kommunen.

Det er muligt at byde på ejendommen indtil den 8. november klokken 12.

Og så er der ikke noget med at ringe og give et bud eller sende en mail. Har man lyst til at byde, skal det ske helt officielt ved at bruge en udbudsblanket, som man finder i salgsopstillingen på kommunens hjemmeside. Og den skal afleveres i en lukket kuvert mærket "Købstilbud".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

Erhverv

Bankchef skifter til byggefirma

Annonce