Annonce
Struer

Struer Kommune sætter igen en mindstepris på byggegrunde

Fra 2011 til 2016 gik salget af byggegrunde i Struer Kommune stort set i stå. De seneste tre år er det gået lidt bedre, men tallene er stadigvæk små, erkender borgmester Niels Viggo Lynghøj. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter et par år med frit bud på byggegrunde genindfører Struer Kommune nu en synlig mindstepris.

Struer: Struer Kommune valgte i 2018 at give potentielle nybyggere fra både hjemstavnen i Struer og nærmeste omegn og tilflyttere mulighed for at afgive et bud på en af de ledige kommunale byggegrunde, uden at de skulle forholde sig til en mindstepris og altså bare komme med et skud fra hoften.

Dette har imidlertid ført til en vis usikkerhed.

Alle kunne frit indsende et bud, men det var stadigvæk op til politikerne i byrådet, om de ville acceptere den pris, der så kom på bordet, og i praksis er der ikke solgt en eneste grund med over 20 procents rabat i forhold til de mindstepriser, der var gældende, før det frie bud blev indført i juni 2018.

Mindstepriserne har bare ikke været tilgængelige for den potentielle køber.

- Det har medført, at det har været uklart, hvad det egentlig koster at købe en byggegrund i Struer Kommune, erkender borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

- Det vil vi gerne lave om på, siger han, efter at det nu er besluttet at genindføre en mindstepris, så alle og enhver har igen får nogle faste retningslinier at forholde sig til.

- Vi genindfører en mindstepris, som i første omgang bliver 20 procent lavere end de oprindelige mindstepriser, forklarer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Annonce
Salget af byggegrunde nåede et historisk lavpunkt i årene fra 2011 til 2016. Illustration: Struer Kommune

Satser på Hjerm

Så nu skal det igen være de generelt lave priser på byggegrundene i Struer Kommune, der gerne skulle få flere til at nybyggere og tilflyttere til at vende blikket mod Struer, hvor der i løbet af de seneste par år er meldt udsolgt på Strandbjerggård-udstykningen og meget snart det samme på første etape af udstykningen på Kjelding Høj, hvor Struer Kommune går i gang med en byggemodning af etape to, så snart vejret tillader det.

- Men det er måske specielt i Hjerm, at vi burde kunne få solgt nogle flere af de ledige byggegrunde og måske også se på muligheder for at udvide udbuddet, mener borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), når han ser på afstanden til motorvejen og sammenligner grundpriserne i Hjerm med priserne på en grund i enten Mejrup, Halgård eller Tvis.

- Det burde være muligt, mener han efter nogle særdeles sløje år fra 2011 til 2016.

Salget af byggegrunde i Struer Kommune styrtdykkede efter et salg af 12 byggegrunde i 2010, så der de efterfølgende seks år kun blev solgt en enkelt grund i 2011, og i 2014 blev der ikke solgt en eneste og så to i både 2015 og 2016.

I 2017 gik det lidt bedre, og det samme i både 2018 og 2019 med et salg af henholdsvis 9, 11 og otte.

- Men tallene er ikke store. Vi skulle gerne have dem yderligere op, understreger Niels Viggo Lynghøj.

- Vi kan se, at vi ligger højt på listen over kommuner, hvor der er godt gang i salget af boliger. Der handles huse for fuld kraft. Så nu burde det også være muligt at tiltrække nogle flere, der vil bygge nyt, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce