Annonce
Struer

Efter flere henvendelser om chikane og provokationer: Indsats mod unge knallertbøller intensiveres

Det er ikke første gang, der bliver gjort noget for at komme knallertproblemer til livs i Struer Kommune. Billedet her er fra en razzia på Limfjordsskolen i maj. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er allerede blevet gjort meget for at komme knallertproblemer til livs i Struer, men det har vist sig ikke at være nok, og der sættes derfor nu endnu mere massivt ind.

Struer: Børne- og uddannelsesudvalget blev onsdag orienteret om, at der for at sikre tryghed for børn, unge og familier i Struer iværksættes en straksindsats, som skal modvirke de udfordringer, der i øjeblikket opleves på gadeplan.

Det fremgår af dagsordenen til de lokale politikere, hvori man også kan læse, at en gruppe unge skaber utryghed i bylivet som følge af blandt andet knallertkørsel.

- SSP og politi får tilbagevendende henvendelser om chikane og bevidst provokation, står der ordret.

Der har været etableret en midlertidig vagtordning i og omkring skaterparken Hullet i Struer. Det var i sommer, og effekten var god, men nu opleves der altså igen udfordringer, som det bliver kaldt i orienteringen til politikerne.

Disse har både borgere, SSP-medarbejdere, ungdomsskolen og skoler i kommunen generelt registreret på trods af, at der er sendt information ud til forældre og børn, har været tæt kontakt til politiet samt en løbende dialog med de unge og en identificering af "målgruppen".

Annonce

SSP og politi får tilbagevendende henvendelser om chikane og bevidst provokation.

Orientering til politikere, børne- og uddannelsesudvalget

Det gør de nu

Indsatserne bliver nu suppleret af, at forældre til unge, der ønsker knallertkørekort, indkaldes til første undervisningsgang - undervisningen afvikles af en kørelærer og politiet - samt af specifikke indsatser tættere på de unges hverdag i skolerne.

I forhold til ungdomsskolen i Struer bliver der ekstra åbningstid i klubben på hverdagsaftener og i ferier samt tre ugentlige eftermiddage med åbent knallertværksted.

I weekender vil der være forskellige, specifikke aktiviteter for målgruppen, og der vil være en udgående medarbejder i Struer by, som vil opsøge de unge, hvor de opholder sig.

Dette vil ske i den ekstra åbningstid, og så vil der blive afholdt et møde med de tre overbygningsskoler og skolebestyrelserne for at aktivere forældre i Struer omkring indsatsen.

I slutningen af orienteringen bemærkes det, at der også opleves ulovlig knallertkørsel på Thyholm, hvorfor indsatsen også skærpes der.

Finansieringen til initiativerne findes inden for Center for Skole og Dagtilbuds eksisterende ramme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce