x
Annonce
Kultur

Struer Kommune dropper actionfestival - støtter motorfestival i stedet

Sådan så det blandt andet ud, da der sidste år var motorfestival i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Motorfestival kommer igen i 2020. Det sker i maj, og det kommer til at foregå på havnen i modsætning til sidste år, hvor festivalen blev afholdt i området omkring XL-Byg.

Struer: "Danmarks nye motorshow for hele familien" - det er, hvad folkene bag selv kalder det arrangement, som i 2019 blev afholdt for første gang i Struer og igen i år kommer til byen.

Struer Motorfestival hedder det helt officielt, og i september tiltrak det ifølge arrangørerne cirka 3500 mennesker hen over en weekend, hvor vejret ellers drillede en stor del af tiden.

Trods det er det strømmet ind med positive tilbagemeldinger fra både gæster og deltagere på festivalen, lyder det fra Lee Kiesa og Bo Jürgensen, som står bag Struer Motorfestival.

Beslutningen om at gøre det igen er derfor nu truffet, og det bliver 2. og 3. maj på havnen i Struer, hvorefter man håber at kunne gøre det til en tilbagevendende begivenhed i Struer.

Planlægningen af Struer Motorfestival 2020 er derfor i fuld sving, og de to herrer bag bliver denne gang ikke alene om at stå med det.

Struer Kommune har ifølge borgmester og formand for økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, Niels Viggo Lynghøj (S), nikket til at støtte motorfestivalen med 50.000 kroner.

Annonce

Vi må konstatere, at vi ikke har kunnet gennemføre de ting, vi havde forventet, så vi har flyttet fokus til motorsportsdelen.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer

For risikobetonet

Borgmesteren kan derudover fortælle, at der ikke er bevilget midler til en tredje udgave af Struer Action Sports Festival, som de seneste to år er blevet afholdt på havnen i Struer.

- Vi har vurderet, at en festival af den type - kombineret med vejrforholdene i Nordvestjylland, hvor det tit er blæsende - ikke er nogen succes, siger Niels Viggo Lynghøj:

- Vi må konstatere, at vi ikke har kunnet gennemføre de ting, vi havde forventet, så vi har flyttet fokus til motorsportsdelen.

Problemet er, at faldskærmsudspringerne har måttet blive i flyet på grund af for megen vind, og nu satser kommunen altså anderledes og med et væsentligt lavere beløb.

- Vi har kigget på det beløb, vi har givet til actionfestivalen, og vurderet, at det er for risikobetonet i forhold til at kunne få det ud af det, vi forventer, siger borgmesteren og forklarer, at beslutningerne er blevet truffet af et enigt økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg.

Flot har det set ud til actionfestival i Struer i både 2018 og 2019, men det bliver ikke til en tredje omgang. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce