Annonce
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

Skøjtebanen på T.W. Jensens Plads i Struer bliver på tæt ved 440 kvadratmeter, og efter planen skal de første klinger skære isen i sidste weekend i november. Illustration: Struer Kommune
Kommunen stiller i vinter en stor skøjtebane op på T.W. Jensens plads - de første skøjteløbere kan formentlig nyde frisk is under klingerne sidste weekend i november
Annonce

Struer: Der er udsigt til skøjteløb på byens nye store plads den kommende vinter.

Det er Struer Kommune, der stiller skøjtebanen op, og banen er - siden de første udkast blev lavet - nu vokset til at blive en velvoksen en af slagsen med målene 23,5 meter lang og 18,7 meter bred bane. I alt er der tæt ved 440 kvadratmeter is at boltre sig på.

Banen bliver bygget sådan, at der blandt andet kan skøjtes rundt om de karakteristiske betonbænke på den nye plads.


Struer får en virkelig flot og imponerende skøjtebane.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


Kommunen har hentet inspiration til banen fra en lignende bane på Posthustorvet i Skive. Her har Skive Kommune haft stor succes med at sætte banen op gennem flere år, og tiltrækningen er så stor, at det også har kunnet aflæses i stigende omsætning hos den lokale handel.

- Struer får en virkelig flot og imponerende skøjtebane, siger en glad formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Marianne Bredal (V).

Annonce

Åbning i november

Efter at have været behandlet i udvalget med fuld opbakning, mangler skøjtebanen nu kun byrådets formelle godkendelse i begyndelsen af oktober, før arbejdet med at sætte den op kan gå i gang.

Målet er, at de første lokale skøjteløbere kan tage banen i brug og lave piruetter og triple Axler i sidste weekend af november.

Samlet vil det koste godt 1,8 millioner kroner at bygge banen. Kommunen vil også købe skøjter, som det bliver muligt at leje.

Med i prisen for banen er blandt andet også en maskine, der alle dage i ugen skal bruges til at slibe banen, så den er klar til de skøjteglade borgere.

Den eneste medspiller, som kommunen ikke kan tage i ed er vejret. Der skal dog være over 10 graders varme, før isen er for blød til at kunne bære skøjter, siger Marianne Bredal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce