Annonce
Struer

Struer jagter hollandske talenter

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) bakker op om det fælleskommunale fremstød i Holland. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Kommunerne i Business Region MidtVest og Vestalliancen, hvoraf Struer Kommune er en, er gået sammen om en målrettet jagt på udenlandsk arbejdskraft.

Struer: Virksomheder i Midt- og Vestjylland mangler kvalificeret arbejdskraft i en grad, så kommunerne i Business Region MidtVest og Vestalliancen, hvoraf Struer Kommune er en, er gået sammen om en målrettet jagt på udenlandsk arbejdskraft.

Derfor deltager kommunerne med en fælles stand på den hollandske karrieremesse Emigration Expo for at markedsføre Midt- og Vestjylland som et godt sted at arbejde og bo overfor de omkring 11.000 potentielle, fortrinsvis hollandske arbejdstagere, der forventes at besøge messen.

Thomas Fast fra Struer Kommune og Helle Linde Svenningsen fra Skive Kommune skal repræsentere de syv kommuner, som ud over Skive og Struer tæller Lemvig, Holstebro, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande.

Med sig har de promoveringsmateriale, viden om det midt- og vestjyske arbejdsmarked og boligsituation og ikke mindst en bunke konkrete jobopslag fra regionens virksomheder - indtil videre 45 opslag fra 30 virksomheder.

Den enkelte deltagende kommunes udbytte i Holland kommer derfor an på, hvilke konkrete kontakter og kompetenceprofiler, den fører med sig, og hvor der er virksomheder til at aftage dem.

Struer Kommunes borgmester Niels Viggo Lynghøj bakker op om deltagelsen på Emigration Expo.

- Vi arbejder målrettet med at understøtte lokale virksomheder i deres vækst med de muligheder, vi har som kommune. En forhindring for vækst, vi ofte hører fra virksomhederne, er adgangen til den rette arbejdskraft. Derfor er deltagelsen ved Emigration Expo en mulighed for samlet at markedsføre både karrieremuligheder og bestemt også vores kommuner, siger Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce