Annonce
Struer

Struer jagter hollandske talenter

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) bakker op om det fælleskommunale fremstød i Holland. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Kommunerne i Business Region MidtVest og Vestalliancen, hvoraf Struer Kommune er en, er gået sammen om en målrettet jagt på udenlandsk arbejdskraft.

Struer: Virksomheder i Midt- og Vestjylland mangler kvalificeret arbejdskraft i en grad, så kommunerne i Business Region MidtVest og Vestalliancen, hvoraf Struer Kommune er en, er gået sammen om en målrettet jagt på udenlandsk arbejdskraft.

Derfor deltager kommunerne med en fælles stand på den hollandske karrieremesse Emigration Expo for at markedsføre Midt- og Vestjylland som et godt sted at arbejde og bo overfor de omkring 11.000 potentielle, fortrinsvis hollandske arbejdstagere, der forventes at besøge messen.

Thomas Fast fra Struer Kommune og Helle Linde Svenningsen fra Skive Kommune skal repræsentere de syv kommuner, som ud over Skive og Struer tæller Lemvig, Holstebro, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande.

Med sig har de promoveringsmateriale, viden om det midt- og vestjyske arbejdsmarked og boligsituation og ikke mindst en bunke konkrete jobopslag fra regionens virksomheder - indtil videre 45 opslag fra 30 virksomheder.

Den enkelte deltagende kommunes udbytte i Holland kommer derfor an på, hvilke konkrete kontakter og kompetenceprofiler, den fører med sig, og hvor der er virksomheder til at aftage dem.

Struer Kommunes borgmester Niels Viggo Lynghøj bakker op om deltagelsen på Emigration Expo.

- Vi arbejder målrettet med at understøtte lokale virksomheder i deres vækst med de muligheder, vi har som kommune. En forhindring for vækst, vi ofte hører fra virksomhederne, er adgangen til den rette arbejdskraft. Derfor er deltagelsen ved Emigration Expo en mulighed for samlet at markedsføre både karrieremuligheder og bestemt også vores kommuner, siger Niels Viggo Lynghøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce