Annonce
Kultur

Struer har nu fået sin helt egen julesang - se og hør den her

"Jul i hele byen" er nu på gaden og kan både ses og høres ude på det store internet.

Struer: Så kom den - Struers helt egen julesang "Jul i hele byen", der er lavet af den blot 22-årige Kira Goul-Jensen fra Struer.

Hun kom selv med ideen - i form af tekst og melodi - og har også stået for at få hele projektet kørt igennem.

Det har hun blandt andre sammen med Jørgen Kleon Jeppesen, der er organist ved Struer Kirke og selv er med på julenummeret. Han spiller klaver og har arrangeret det, korene synger, og været med til at arrangere, hvilke instrumenter der skulle med.

Og det er gennemgående et projekt med lokale folk, hvilket eksempelvis gør sig gældende på korsiden, hvor det er de tre lokale kor - Side by Side, Good Vibrations og Struer Kirkekor - som synger med på "Jul i hele byen".

Annonce

Mere universelt

Om den nye julesang har Kira Goul-Jensen tidligere fortalt, at:

- Det er en stemning af, hvordan det lige så stille bliver mørkere, og at vi selv er nødt til at skabe hygge ved at få nogle lys rundt omkring. Hvordan det er hyggeligt, når der kommer sne, og det dufter af brændte mandler i gaden. Jeg forestillede mig selv gå rundt i byen, mens jeg skrev den og prøvede at skrive ned, hvordan juletiden er.

Med den nye julesang er også en video, som Lydens By-værkstedet står bag, og det er også Jesper Lundager derfra, som har indspillet og produceret nummeret.

Årets julesang er ifølge kvinden bag en mere universel en af slagsen. Den handler ikke kun om Struer, som det mere var tilfældet i 2018, hvor Struer også fik sin helt egen julesang, men der er så til gengæld en hel masse fra Struer med på den.

Det er Kira Goul-Jensen her, som står bag årets julesang i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce