Annonce
Kultur

Struer har nu fået sin helt egen julesang - se og hør den her

"Jul i hele byen" er nu på gaden og kan både ses og høres ude på det store internet.

Struer: Så kom den - Struers helt egen julesang "Jul i hele byen", der er lavet af den blot 22-årige Kira Goul-Jensen fra Struer.

Hun kom selv med ideen - i form af tekst og melodi - og har også stået for at få hele projektet kørt igennem.

Det har hun blandt andre sammen med Jørgen Kleon Jeppesen, der er organist ved Struer Kirke og selv er med på julenummeret. Han spiller klaver og har arrangeret det, korene synger, og været med til at arrangere, hvilke instrumenter der skulle med.

Og det er gennemgående et projekt med lokale folk, hvilket eksempelvis gør sig gældende på korsiden, hvor det er de tre lokale kor - Side by Side, Good Vibrations og Struer Kirkekor - som synger med på "Jul i hele byen".

Annonce

Mere universelt

Om den nye julesang har Kira Goul-Jensen tidligere fortalt, at:

- Det er en stemning af, hvordan det lige så stille bliver mørkere, og at vi selv er nødt til at skabe hygge ved at få nogle lys rundt omkring. Hvordan det er hyggeligt, når der kommer sne, og det dufter af brændte mandler i gaden. Jeg forestillede mig selv gå rundt i byen, mens jeg skrev den og prøvede at skrive ned, hvordan juletiden er.

Med den nye julesang er også en video, som Lydens By-værkstedet står bag, og det er også Jesper Lundager derfra, som har indspillet og produceret nummeret.

Årets julesang er ifølge kvinden bag en mere universel en af slagsen. Den handler ikke kun om Struer, som det mere var tilfældet i 2018, hvor Struer også fik sin helt egen julesang, men der er så til gengæld en hel masse fra Struer med på den.

Det er Kira Goul-Jensen her, som står bag årets julesang i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce