Annonce
Struer

Struer har fået færdselsregler for natteliv og vandhuller

Struer Kommune har fået sin første forskrift for vandhuller og natteliv. Arkivfoto
For første gang findes der nu en forskrift for støj, godt naboskab og indretning af restaurationer, værtshuse og diskoteker i Struer Kommune
Annonce

Struer: Års anstrengt naboskab med lugt og støj skal forhindres. Det er i hvert fald målet med den nye og første forskrift for kommunens restaurationer, værtshuse og diskoteker, som et enigt teknik-, miljø- og klimaudvalg godkendte i begyndelsen af juni.

Forskriften er en ny opfindelse, og den kommer i kølvandet på sagen om værtshuset Bubsi, der endte med at blive lukket af kommunen i efteråret 2019 efter flere klager fra naboer om støj- og lugtgener.

- Det er vigtigt at understrege, at forskriften ikke er en stramning. Det er en præcisering, siger formanden for udvalget, Marianne Bredal (V).

Annonce

Retningslinjer

Forskriften gælder for nye restauranter, idet de eksisterende lovlige restaurationer kan fortsætte uden ændringer, også efter forskriftens vedtagelse.

I forskriften kan restauratører, værtshusejere med flere finde retningslinjer, så gener, primært støj og lugt, kan forebygges og begrænses for at tilgodese blandt andet det gode naboskab.

Forskriften sikrer også, at der er lige vilkår at konkurrere på og en hurtigere og smidigere sagsbehandling for restauratørerne. Der er i forskriften også mulighed for, at der kan dispenseres fra miljøvilkårene i særlige situationer.

Udkastet til forskriften har været sendt i høring fra 3. april til 1. maj. I den forbindelse modtog forvaltningen ingen bemærkninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mindst 4893 tons døde mink truer miljøet: Beskæmmende, at man ikke vil lytte, siger politiker

Struer

Sand skal sikre glat føre

Annonce