x
Annonce
Struer

Struer: Golfen står også stille

Tidligst 14. april kan golfspillerne igen slå til boldene på banen i Humlum. Foto: Tommy Kofoed

Struer: Der er tilsyneladende ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Eksempelvis har Struer Golfklubs bane i Humlum i øjeblikket ekstra tid til at tørre op i sol og vind. Alt mens spillerne pænt holder sig væk og øver grundslag hjemme i privaten.

For klubben fulgte nemlig opfordringen fra myndighederne og Dansk Golf Union om at lukke, da restriktionerne i forbindelse med coronavirus blev meldt ud for godt en uge siden.

- Vi var ikke i tvivl på noget tidspunkt. Det vigtigste er folks sikkerhed og sundhed. Så vi valgte at lukke, siger formanden for Struer Golf Klub, Lorentz Hansen.

Lukningen kommer efter en vinter, hvor det nærmest har regnet i seks måneder over banen.

Fed lerjord og store mængder regnvand er en dårlig kombination, og banen har da også været lukket for spil hele vinteren netop på grund af de store vandmængder.

Nu da solen skinner har udskydelsen af åbningen givet banens to greenkeepere mere tid til arbejdet med at gøre anlægget klar til golfspillerne, når restriktionerne engang lempes.

- Det er naturligvis et mærkeligt forår for vi golfspillere. Omvendt, så synes vi i bestyrelsen ikke, at myndighedernes anbefalinger kan tolkes. Det har allerede skabt dårlig presse, at nogle få baner har valgt at holde åbent, mens resten af samfundet på det nærmeste er lukket ned, siger Lorenz Hansen.

Når først golfspillerne igen kan flokkes på fairways og greens, så forudser Lorenz Hansen at en sand karavane af golfbags sætter kursen mod banen i Humlum.

- Der bliver nok noget ketchupeffekt, siger Lorenz Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce