Annonce
Struer

Struer Fri Fagskole byder indenfor med en rigtig god nyhed

Der var godt med smil på læben, da Mette Frederiksen (S) i foråret besøgte Struer Fri Fagskole, og det er der stadig på skolen, som i weekenden holder åbent hus. Arkivfoto: Morten Stricker
Landspolitikerne har fundet lige godt ti millioner kroner ekstra til de frie fagskoler, hvilket man er særdeles godt tilfreds med i Struer.
Annonce

Struer: Når Struer Fri Fagskole på lørdag holder åbent hus, er det med en ganske god nyhed i bagagen, lyder det fra forstander Else Marie Markvorsen i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det, at regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne har valgt at støtte de frie fagskoler med et ekstraordinært tilskud på lige godt ti millioner kroner.

Pengene gives som et engangstilskud og skal gå til at løfte kvaliteten i de frie fagskolers tilbud - herunder at styrke indsatsen med at forberede elever til erhvervsuddannelser, en opgradering af faglokaler samt videreudvikling af praksis- og anvendelsesorienterede undervisningsformer, som det hedder.

På Struer Fri Fagskole betyder det helt konkret, at der nu kan investeres i nye værkstedsfaciliteter.

- Tilskuddet er en vigtig løftestang for den praktiske undervisning på skolen, og jeg ser det som et klart signal om, at politikerne prioriterer vores arbejde med alle de unge, der har gavn af et praktisk og erhvervsrettet kostskolealternativ, forklarer Else Marie Markvorsen i pressemeddelelsen.

Tilskuddet er en vigtig løftestang for den praktiske undervisning på skolen, og jeg ser det som et klart signal om, at politikerne prioriterer vores arbejde med alle de unge, der har gavn af et praktisk og erhvervsrettet kostskolealternativ.

Else Marie Markvorsen, forstander, Struer Fri Fagskole

Annonce

Samarbejder lokalt

Frie fagskoler er at beskrive som erhvervsrettede kostskoler med et særligt lovkrav om undervisning i praktiske og erhvervsrettede fag i mindst en tredjedel af undervisningen.

Skolernes to centrale tilbud er EUD (erhvervsuddannelse)-forberedende kurser og 10. klasse for praktisk interesserede unge.

Hvad det mere konkret indebærer for skolen i Struer, kan man selv få lov at opleve lørdag 18. januar, men man bevæger sig inden for håndværk, gastronomi, design, omsorgsfag og game design.

En stor del af undervisningen foregår i skolens værksteder i tæt samarbejde med erhvervsskoler og virksomheder.

Struer Fri Fagskole samarbejder blandt andet med Struer Undervognscenter og Nettodæk, som er et af skolens lokale praktiksteder, og en række restauranter i området, der inviterer de unge inden for til et reelt indblik på det gastronomiske område.

Herudover samarbejder Struer Fri Fagskole blandt andre også med erhvervsskolen Game College i Grenå.

Man kan blive undervist i lidt af hvert på Struer Fri Fagskole. Billedet her er fra en Game Camp. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce