Annonce
Struer

Struer Fri Fagskole byder indenfor med en rigtig god nyhed

Der var godt med smil på læben, da Mette Frederiksen (S) i foråret besøgte Struer Fri Fagskole, og det er der stadig på skolen, som i weekenden holder åbent hus. Arkivfoto: Morten Stricker
Landspolitikerne har fundet lige godt ti millioner kroner ekstra til de frie fagskoler, hvilket man er særdeles godt tilfreds med i Struer.

Struer: Når Struer Fri Fagskole på lørdag holder åbent hus, er det med en ganske god nyhed i bagagen, lyder det fra forstander Else Marie Markvorsen i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det, at regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne har valgt at støtte de frie fagskoler med et ekstraordinært tilskud på lige godt ti millioner kroner.

Pengene gives som et engangstilskud og skal gå til at løfte kvaliteten i de frie fagskolers tilbud - herunder at styrke indsatsen med at forberede elever til erhvervsuddannelser, en opgradering af faglokaler samt videreudvikling af praksis- og anvendelsesorienterede undervisningsformer, som det hedder.

På Struer Fri Fagskole betyder det helt konkret, at der nu kan investeres i nye værkstedsfaciliteter.

- Tilskuddet er en vigtig løftestang for den praktiske undervisning på skolen, og jeg ser det som et klart signal om, at politikerne prioriterer vores arbejde med alle de unge, der har gavn af et praktisk og erhvervsrettet kostskolealternativ, forklarer Else Marie Markvorsen i pressemeddelelsen.

Annonce

Tilskuddet er en vigtig løftestang for den praktiske undervisning på skolen, og jeg ser det som et klart signal om, at politikerne prioriterer vores arbejde med alle de unge, der har gavn af et praktisk og erhvervsrettet kostskolealternativ.

Else Marie Markvorsen, forstander, Struer Fri Fagskole

Samarbejder lokalt

Frie fagskoler er at beskrive som erhvervsrettede kostskoler med et særligt lovkrav om undervisning i praktiske og erhvervsrettede fag i mindst en tredjedel af undervisningen.

Skolernes to centrale tilbud er EUD (erhvervsuddannelse)-forberedende kurser og 10. klasse for praktisk interesserede unge.

Hvad det mere konkret indebærer for skolen i Struer, kan man selv få lov at opleve lørdag 18. januar, men man bevæger sig inden for håndværk, gastronomi, design, omsorgsfag og game design.

En stor del af undervisningen foregår i skolens værksteder i tæt samarbejde med erhvervsskoler og virksomheder.

Struer Fri Fagskole samarbejder blandt andet med Struer Undervognscenter og Nettodæk, som er et af skolens lokale praktiksteder, og en række restauranter i området, der inviterer de unge inden for til et reelt indblik på det gastronomiske område.

Herudover samarbejder Struer Fri Fagskole blandt andre også med erhvervsskolen Game College i Grenå.

Man kan blive undervist i lidt af hvert på Struer Fri Fagskole. Billedet her er fra en Game Camp. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce