Annonce
Struer

Mobilt testcenter til Struer senere på ugen

Region Midtjylland åbner formentlig onsdag et mobilt testcenter i Struer Energipark. Her kan kommunens borgere  blivet testet for Covid-19 smitte. Foto: Steffan Skov
Region Midtjylland ville oprindeligt åbne testcenter i Energipark Struer tirsdag, men har skiftet strategi - testcentret åbner formentlig onsdag, er beskeden til borgmester Niels Viggo Lynghøj (S)
Annonce

Struer: Det var meningen, at de første borgere fra Struer Kommune fra morgenstunden tirsdag kunne blive testet for Covid-19 smitte i et nyt mobilt testcenter opstillet i Energipark Struer.

Men nærmest fem minutter i tolv skiftede Region Midtjylland mandag aften den overordnede strategi for testindsatsen, og dermed rykkede åbningen af det mobile testcenter i Struer til et senere tidspunkt i denne uge. Formentlig onsdag.

"Det er beklageligt, at åbningstidspunktet for testcenteret rykkes, men Struer Kommune understreger, at Region Midtjylland har tilkendegivet, at det stadig er planen at åbne for et midlertidigt testcenter i Struer Kommune", skriver kommunen i en kortfattet pressemeddelelse tirsdag morgen.

Annonce

Flere test

Region Midtjylland skriver i en pressemeddelelse mandag aften, at det er et højt smittetryk, der sammen med tæt overvågning af virusvarianter er baggrunden for, at myndighederne senere på ugen åbner blandt andet teststedet i Energipark Struer og samtidigt øger antallet af testtider markant.

For at undgå lang kø på teststederne er det nødvendigt at bestille tid til test på www.coronaprover.dk. Ud over Struer opstilles der også nye mobile teststeder i Skjern, Ulfborg og Vinderup.

Onsdag offentliggør Region Midtjylland planen for test, der rækker 14 dage ud i fremtiden. Med i planen er en oversigt over hvilke lokale teststeder, der bliver oprettet.

Regionen planlægger også en større testindsats i weekenden samt øget testkapacitet i blandt andet Struer og Lemvig som en del af den samlede plan.

Annonce

- Bliv nu testet

Det var da også en tilfreds borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), der mandag kunne offentliggøre, at borgerne i Struer Kommune i denne uge kan blive testet i Energipark Struer.

Borgmesteren havde på kommunens vegne fået et klart tilsagn om, at testcentret ville åbne tirsdag morgen. Mandag aften ændrede Region Midtjylland imidlertid det løfte.

- Regionens besked til mig er nu, at der satses på at testcentret kan åbne onsdag. Det håber jeg naturligvis, at jeg kan stole på, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han opfordrer alle borgere i kommunen over 12 år om at gøre brug af muligheden for at blive testet i en tid, hvor det lokale smittetryk er massivt.


Det mobile testcenter er nødvendigt, da vi har et højt smittetryk. Mit signal skal være dette: bliv nu testet. Det er vigtigt.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj, Struer Kommune


Mandag var det såkaldte incidenstal (antallet af smittede per 100.000 borgere, red.) på 323,9, og Struer Kommune var på 6. pladsen over kommuners smittetryk i hele landet. 68 borgere er konstateret smittet de seneste syv dage.

- Det mobile testcenter er nødvendigt, da vi har et højt smittetryk. Mit signal skal være dette: bliv nu testet. Det er vigtigt, siger Niels Viggo Lynghøj.

- Vi skal passe på hinanden, og Covid-19 er en dødelig sygdom, der smitter helt kolossalt. Hold afstand og husk hygiejnen, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce