Annonce
Læserbrev

Struer erhvervshavn. Riv ikke historien ned

Annonce

Debat: Som museumsdirektør på Struer Museum er det min og mine medarbejderes arbejde at kæmpe for bevarelsen af bevaringsværdige bygninger. Det er nu ikke meget, vi råber op i den sammenhæng. Selvom det kan gøre ondt på os, når gamle bygninger bliver revet ned, så har vi også forståelse for det. Tit er bygningerne i dårlig stand - eller der er andre grunde til, at bygningen ikke længere kan bruges. Så må den væk, og nyt må der til.

Men når det kommer til bygningerne på den gamle erhvervshavn, så vil vi gerne råbe lidt op.

Vi er fulde af sympati for ambitionen om at få nogle attraktive boliger på havnen, og måske senere at få flere boliger på andre dele af havnen og dele af Vralden. Men vi er meget imod, at det skal ske på bekostning af de fleste af den gamle erhvervshavns gamle bygninger, der netop er med til at gøre stedet attraktivt.

Det er bygninger med en meget høj fortællemæssig værdi, som fortæller en grundlæggende historie om Struer. Samtidig er der et aktivt miljø omkring dem, som sagtens kan udvides til disse bygninger. At rive de bygninger ned for at få plads til flere boliger, er den kortsigtede løsning. Om ti, 20 og 50 år, når der stadig skal trækkes nye mennesker til Struer og til havneområdet, så vil det have en kolossal attraktionsværdi at den gamle erhvervshavns gamle autentiske bygninger stadig ligger der, som et levende kulturmiljø.

Jeg har stor forståelse for, at det er politikernes arbejde at gøre Struer attraktiv at flytte til, og jeg ønsker dem al mulig held med opgaven. Jeg kan heller ikke afvise, at nye flotte boliger i stedet for gamle pakhuse, vil gøre os mere attraktive på den korte bane.

Men på den lange bane, hvor vi ved at autenticitet og lokal identitet vægtes stadigt højere, der er jeg overbevist om at regnestykket vil gå i minus, hvis historien bliver revet ned.

Jesper Bækgaard på havneområdet. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce