Annonce
Struer

Struer er nomineret som årets ungdomskommune

Struer er nomineret som årets ungdomskommune 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
I alt otte kommuner er med i opløbet om at blive den bedste for unge at bo i, og Struer skal dyste med blandt andet både Aarhus og Odense om prisen.

Struer: Årets Ungdomskommune 2020 kan blive Struer Kommune. Det oplyser Dansk Ungdoms Fællesråd i en pressemeddelelse.

Ret beset betyder det ifølge organisationen, at Struer Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. Det er i alt otte kommuner, som altså kan ende med at rende med prisen, som hvert år uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd.

I indstillingen af Struer Kommune er der lagt vægt på, at den fra 2020 har afsat 100.000 kroner årligt til udvikling af et nyt ungemiljø.

Det er ifølge pressemeddelelsen endnu ikke besluttet, hvordan miljøet konkret skal udformes, fordi kommunen har indledt et samarbejde med Aalborg Universitet, hvor studerende sammen med lokale unge fra blandt andet Struer HTX har udarbejdet en række forslag til, hvordan det fremtidige ungemiljø kan se ud.

Struer Kommune arbejder derudover med demokratidannelse gennem Ungeambassadørerne, som har hjemme på ungdomsskolen. Det er en gruppe på 11-19 unge, som ønsker at gøre en forskel for unge lokalt.

Annonce

Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv.

Chris Preuss, formand, Dansk Ungdoms Fællesråd

De andre nominerede

Ungeambassadørerne holder arrangementer for unge, er synlige til kommunens arrangementer, og der bliver lyttet til dem i byrådet, lyder det i meddelelsen.

Dansk Ungdoms Fællesråd har i mere end ti år uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med Ungdomskommune-prisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, siger Chris Preuss.

Han er formand for Dansk Ungdoms Fællesråd og fortsætter:

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv.

Ud over Struer er Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Odense og Vordingborg nomineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Lemvig

Udsalgs-slutspurt i Lemvigs butikker

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce