x
Annonce
Struer

Struer Energi blandt de billigste

Struer Energi arbejder på højtryk for at blive klar til at levere fjernvarme til B&O inden nytår. Foto: Struer Energi
Direktøren for Struer Energi glæder sig over at kunne holde priserne på fjernvarmen i bund, når B&O bliver ny storkunde med et fjernvarmeforbrug, der er lige så stort som hele Humlum by.

Struer: Struer Energi har i løbet af de seneste par måneder arbejdet på at få etableret stikledninger og lagt fjernvarmerør ind til alle Bang & Olufsens fabriksbygninger og den nye administrations- og innovationsafdeling på Hjermvej.

Et arbejde, som blev sat i værk på foranledning af en henvendelse fra B&O til Struer Energi.

- De har tidligere selv sørget for varmeforsyningen og kører på naturgas, fortæller direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen.

Men tidligere på året henvendte B&O sig til Struer Energi for at få naturgassen skiftet ud med fjernvarmen.

- Det viser jo heldigvis, at fjernvarmen er både konkurrencedygtig og attraktiv som leverandør. Det kan vi kun glæde os over, siger Claus Bøgeskov Mogensen efter en del kritik af Struer Energi for at ville indføre både tilslutnings- og forblivelsespligt for de cirka 5500 fjernvarmekunder over det meste af Struer Kommune i 2018.

Annonce

Det viser jo heldigvis, at fjernvarmen er både konkurrencedygtig og attraktiv som leverandør. Det kan vi kun glæde os over.

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Energi

Blandt de billigste

- Det sikrer os, at vi kan holde priserne i bund, forklarer Claus Bøgeskov Mogensen, idet han kan konstatere, at fjernvarmeprisen for beboerne i et gennemsnitligt parcelhus i Struer ligger blandt de 20 billigste i hele landet, når han sammenliger priser fra de cirka 400 fjernvarmeværker i Danmark.

Og for en storkunde som B&O viste det sig altså også at være en fordel at droppe naturgassen og lægge varmeforsyningen om til en mere grøn energikilde, når varmen i fremtiden vil blive leveret af Måbjergværket, hvor varmen bliver produceret ved afbrændig af affald, halm og flis og varme fra biogas.

- Det bidrager alt sammen til den grønne omstilling, siger Claus Bøgeskov Mogensen og hilser B&O velkommen som ny kunde hos Struer Energi.

- Inden årets udgang skulle de gerne være koblet på, fortæller Claus Bøgeskov Mogensen, og Struer Energi skal dermed levere varme til en ny storkunde, som bruger lige så meget varme som forbrugerne i hele Humlum by.

Stor investering

For at kunne levere varme til B&O skal Struer Energi investere cirka 4,5 millioner kroner i ledningsnet og kedelkapacitet på værket i Gimsing.

- Vi skal selvfølgelig være sikre på, at vi kan levere, konstaterer Jens Lund, den ansvarlige for fjernvarmeforsyningen fra Struer Energi.

Meget kommer så igen, når B&O blandt andet skal betale en tilslutningsafgift på 1,7 millioner kroner, og når hele regnestykket bliver gjort op, er Claus Bøgeskov Mogensen overbevist om, at det bliver til fordel for både Bang & Olufsen og Struer Energi.

B&O vil med en overgang til fjernvarmen kunne spare næsten 500.000 kroner om året på varmeregningen, og for Struer Energi betyder den ekstra indtægt fra B&O, at fjernvarmeprisen i princippet kan blive reduceret med en halv øre per kWt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce