Annonce
Struer

Struer Energi blandt de billigste

Struer Energi arbejder på højtryk for at blive klar til at levere fjernvarme til B&O inden nytår. Foto: Struer Energi
Direktøren for Struer Energi glæder sig over at kunne holde priserne på fjernvarmen i bund, når B&O bliver ny storkunde med et fjernvarmeforbrug, der er lige så stort som hele Humlum by.
Annonce

Struer: Struer Energi har i løbet af de seneste par måneder arbejdet på at få etableret stikledninger og lagt fjernvarmerør ind til alle Bang & Olufsens fabriksbygninger og den nye administrations- og innovationsafdeling på Hjermvej.

Et arbejde, som blev sat i værk på foranledning af en henvendelse fra B&O til Struer Energi.

- De har tidligere selv sørget for varmeforsyningen og kører på naturgas, fortæller direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen.

Men tidligere på året henvendte B&O sig til Struer Energi for at få naturgassen skiftet ud med fjernvarmen.

- Det viser jo heldigvis, at fjernvarmen er både konkurrencedygtig og attraktiv som leverandør. Det kan vi kun glæde os over, siger Claus Bøgeskov Mogensen efter en del kritik af Struer Energi for at ville indføre både tilslutnings- og forblivelsespligt for de cirka 5500 fjernvarmekunder over det meste af Struer Kommune i 2018.

Det viser jo heldigvis, at fjernvarmen er både konkurrencedygtig og attraktiv som leverandør. Det kan vi kun glæde os over.

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Energi

Annonce

Blandt de billigste

- Det sikrer os, at vi kan holde priserne i bund, forklarer Claus Bøgeskov Mogensen, idet han kan konstatere, at fjernvarmeprisen for beboerne i et gennemsnitligt parcelhus i Struer ligger blandt de 20 billigste i hele landet, når han sammenliger priser fra de cirka 400 fjernvarmeværker i Danmark.

Og for en storkunde som B&O viste det sig altså også at være en fordel at droppe naturgassen og lægge varmeforsyningen om til en mere grøn energikilde, når varmen i fremtiden vil blive leveret af Måbjergværket, hvor varmen bliver produceret ved afbrændig af affald, halm og flis og varme fra biogas.

- Det bidrager alt sammen til den grønne omstilling, siger Claus Bøgeskov Mogensen og hilser B&O velkommen som ny kunde hos Struer Energi.

- Inden årets udgang skulle de gerne være koblet på, fortæller Claus Bøgeskov Mogensen, og Struer Energi skal dermed levere varme til en ny storkunde, som bruger lige så meget varme som forbrugerne i hele Humlum by.

Annonce

Stor investering

For at kunne levere varme til B&O skal Struer Energi investere cirka 4,5 millioner kroner i ledningsnet og kedelkapacitet på værket i Gimsing.

- Vi skal selvfølgelig være sikre på, at vi kan levere, konstaterer Jens Lund, den ansvarlige for fjernvarmeforsyningen fra Struer Energi.

Meget kommer så igen, når B&O blandt andet skal betale en tilslutningsafgift på 1,7 millioner kroner, og når hele regnestykket bliver gjort op, er Claus Bøgeskov Mogensen overbevist om, at det bliver til fordel for både Bang & Olufsen og Struer Energi.

B&O vil med en overgang til fjernvarmen kunne spare næsten 500.000 kroner om året på varmeregningen, og for Struer Energi betyder den ekstra indtægt fra B&O, at fjernvarmeprisen i princippet kan blive reduceret med en halv øre per kWt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce