Annonce
Struer

Struer Energi blandt de billigste

Struer Energi arbejder på højtryk for at blive klar til at levere fjernvarme til B&O inden nytår. Foto: Struer Energi
Direktøren for Struer Energi glæder sig over at kunne holde priserne på fjernvarmen i bund, når B&O bliver ny storkunde med et fjernvarmeforbrug, der er lige så stort som hele Humlum by.

Struer: Struer Energi har i løbet af de seneste par måneder arbejdet på at få etableret stikledninger og lagt fjernvarmerør ind til alle Bang & Olufsens fabriksbygninger og den nye administrations- og innovationsafdeling på Hjermvej.

Et arbejde, som blev sat i værk på foranledning af en henvendelse fra B&O til Struer Energi.

- De har tidligere selv sørget for varmeforsyningen og kører på naturgas, fortæller direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen.

Men tidligere på året henvendte B&O sig til Struer Energi for at få naturgassen skiftet ud med fjernvarmen.

- Det viser jo heldigvis, at fjernvarmen er både konkurrencedygtig og attraktiv som leverandør. Det kan vi kun glæde os over, siger Claus Bøgeskov Mogensen efter en del kritik af Struer Energi for at ville indføre både tilslutnings- og forblivelsespligt for de cirka 5500 fjernvarmekunder over det meste af Struer Kommune i 2018.

Annonce

Det viser jo heldigvis, at fjernvarmen er både konkurrencedygtig og attraktiv som leverandør. Det kan vi kun glæde os over.

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Energi

Blandt de billigste

- Det sikrer os, at vi kan holde priserne i bund, forklarer Claus Bøgeskov Mogensen, idet han kan konstatere, at fjernvarmeprisen for beboerne i et gennemsnitligt parcelhus i Struer ligger blandt de 20 billigste i hele landet, når han sammenliger priser fra de cirka 400 fjernvarmeværker i Danmark.

Og for en storkunde som B&O viste det sig altså også at være en fordel at droppe naturgassen og lægge varmeforsyningen om til en mere grøn energikilde, når varmen i fremtiden vil blive leveret af Måbjergværket, hvor varmen bliver produceret ved afbrændig af affald, halm og flis og varme fra biogas.

- Det bidrager alt sammen til den grønne omstilling, siger Claus Bøgeskov Mogensen og hilser B&O velkommen som ny kunde hos Struer Energi.

- Inden årets udgang skulle de gerne være koblet på, fortæller Claus Bøgeskov Mogensen, og Struer Energi skal dermed levere varme til en ny storkunde, som bruger lige så meget varme som forbrugerne i hele Humlum by.

Stor investering

For at kunne levere varme til B&O skal Struer Energi investere cirka 4,5 millioner kroner i ledningsnet og kedelkapacitet på værket i Gimsing.

- Vi skal selvfølgelig være sikre på, at vi kan levere, konstaterer Jens Lund, den ansvarlige for fjernvarmeforsyningen fra Struer Energi.

Meget kommer så igen, når B&O blandt andet skal betale en tilslutningsafgift på 1,7 millioner kroner, og når hele regnestykket bliver gjort op, er Claus Bøgeskov Mogensen overbevist om, at det bliver til fordel for både Bang & Olufsen og Struer Energi.

B&O vil med en overgang til fjernvarmen kunne spare næsten 500.000 kroner om året på varmeregningen, og for Struer Energi betyder den ekstra indtægt fra B&O, at fjernvarmeprisen i princippet kan blive reduceret med en halv øre per kWt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce