Annonce
Struer

Struer: B&O fyrer 115 ansatte

B&O fyrer 115 ansatte. Arkivfoto: Morten Melhede.
Elektronikproducenten siger farvel til omkring ti procent af staben for at spare penge
Annonce

Struer: Bang & Olufsen vil som led i et spareprogram sige farvel til omkring 115 af sine ansatte.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen. Ifølge meddelelsen svarer det til cirka ti procent af den samlede stab.

Spareprogrammet og afskedigelserne er ikke alene knyttet til effekterne af coronaudbruddet, selv om virusset har været en ekstra udfordring for Bang & Olufsen.

- Selskabet er i en situation, hvor vi er nødsaget til at forbedre vores indtjeningsevne, og det betyder desværre også, at vi må sige farvel til værdsatte kollegaer. Vi har været igennem en grundig proces med det formål at vurdere, hvor vi kunne blive mere lean, forenkle opgaver og prioritere vores ressourcer bedre, så vi kan styrke indtjeningen for Bang & Olufsen i fremtiden. Vi vil nu arbejde hårdt for at sikre, at organisationen fortsætter med at være motiveret og fuldt fokuseret på de vigtigste prioriteter, mens vi implementerer en mere lean organisation. Samtidig vil vi gøre vores bedste for, at berørte kollegaer kommer godt videre i nye job, siger B&Os CEO Kristian Teär i en meddelelse til fondsbørsen.

Selskabet er i en situation, hvor vi er nødsaget til at forbedre vores indtjeningsevne, og det betyder desværre også, at vi må sige farvel til værdsatte kollegaer.

Kristian Teär, CEO, B&O

Annonce

Starter forhandlinger

Medarbejderstaben skæres med cirka 115 ansatte, primært i supportfunktioner i Danmark. Hvor mange af selskabets ansatte i Struer, der afskediges er der endnu ikke noget overblik over, oplyser B&Os pressechef Jens Gamborg.

- Nu går arbejdet med at forhandle med blandt andet lokale fagforeninger i gang. Der er således ikke noget konkret tal på antallet af ansatte her i Struer, der desværre må afskediges, siger pressechefen.

B&Os bestyrelse har godkendt et omkostningsprogram med en målsætning om en årlig besparelse på 175 millioner kroner ved fuld implementering.

Besparelsen kommer i kølvandet på en meddelelse til fondsbørsen i december i fjor, hvor B&O nedjusterede forventningerne til regnskabsåret 2019/20. Her blev det også offentliggjort, at selskabet i et omkostningsprogram havde sat gang i at undersøge, hvordan indtjeningsevnen kunne forbedres.

En stor del af omkostningsreduktionen forventes realiseret i år og næste år, mens det ikke forventes, at programmet vil medføre væsentlige besparelser i finansåret 2019/20, som slutter 31. maj i år.

Selskabet vil foretage en hensættelse til omstruktureringsomkostninger på cirka 30 millioner kroner.

Besparelsen på 175 millioner kroner er et af flere initiativer, der er sat i gang for at forbedre selskabets finansielle performance gennem effektivisering af driften og investeringer i produktudvikling, salg og marketing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Holstebro

Værktøjstyven kom på knallert

Annonce