Annonce
Navne

Strikker en hilsen til dåbsforældrene

Gunhild Mogensen og Else Balle Nielsen er de to frivillige dåbskludestrikkere. Privatfoto

Nørre Felding: - Vi har hygget os med at strikke de fine dåbsklude og håber naturligvis, at dåbsforældrene vil sætte pris på dem.

Fortæller Else Balle Nielsen, frivillig ved Nørre Felding Kirke, der glæder sig til på søndag. Da bliver den første dåbsklub taget i brug i forbindelse med en barnedåb.

En dåbsklud er en lille fin bomuldsklud, som et dåbsbarn bliver tørret med i håret, efter det er blevet døbt, og efterfølgende får med hjem som et godt minde fra dåbsdagen.

Dåbskluden er lanceret af præsten Ann Maj Lorenzen. Hun har designet 15 strikkeopskrifter, og 5 hækleopskrifter med kirkelige motiver, der skal bruges som dåbsklude. Foreløbigt har 350 kirker taget ideen op, og Ann Maj Lorenzen er blevet indstillet til en initiativpris af Kristeligt Dagblad.

- Tanken er at præsten ved dåbssamtalen fortæller forældrene om kluden, og at familien efter at barnet er tørret med kluden, får denne fine personlige gave med hjem som et dåbsminde. Familien får desuden en fin A4 ramme med kirkens logo, hvor det er tanken at dåbskluden skal opbevares, og en tekst der passer til dåben, fortæller Else Balle.

Hun og Gunhild Mogensen har strikket 25 dåbsklude, og fredag arrangeret en udstilling af dåbskludene i kirken.

- Vi har været i gang siden juni, strikket alle 15 forskellige motiver og håber at mange vil kigge forbi og se de fine resultater, der er kommet ud af vores arbejde, siger Else Balle. Gunhild Mogensen har planer om også at gå i gang med at hækle nogle af Ann Maj Lorenzens motiver.

Else Balle og Gundhild Mogensen er med i en gruppe, der arrangerer seniorcafé-sammenkomster i kirkehuset.

- Vi mødes den første torsdag formiddag i måneden. Efter kaffe, rundstykker og en sang fra højskolesangbogen kommer der normalt en udefra og holder et foredrag, fortæller Else Balle.

Annonce

Vi har været i gang siden juni, strikket alle 15 forskellige motiver og håber, at mange vil kigge forbi og se de fine resultater, der er kommet ud af vores arbejde.

Else Balle, frivillig ved Nørre Felding Kirke
Ann Maj Lorenzen har kreeret 20 forskellige designs. Her er to af dem.
Dåbsfamilien får en fin A4 ramme med kirkens logo, og en tekst der passer til dåben.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce