Annonce
Navne

Strikker en hilsen til dåbsforældrene

Gunhild Mogensen og Else Balle Nielsen er de to frivillige dåbskludestrikkere. Privatfoto

Nørre Felding: - Vi har hygget os med at strikke de fine dåbsklude og håber naturligvis, at dåbsforældrene vil sætte pris på dem.

Fortæller Else Balle Nielsen, frivillig ved Nørre Felding Kirke, der glæder sig til på søndag. Da bliver den første dåbsklub taget i brug i forbindelse med en barnedåb.

En dåbsklud er en lille fin bomuldsklud, som et dåbsbarn bliver tørret med i håret, efter det er blevet døbt, og efterfølgende får med hjem som et godt minde fra dåbsdagen.

Dåbskluden er lanceret af præsten Ann Maj Lorenzen. Hun har designet 15 strikkeopskrifter, og 5 hækleopskrifter med kirkelige motiver, der skal bruges som dåbsklude. Foreløbigt har 350 kirker taget ideen op, og Ann Maj Lorenzen er blevet indstillet til en initiativpris af Kristeligt Dagblad.

- Tanken er at præsten ved dåbssamtalen fortæller forældrene om kluden, og at familien efter at barnet er tørret med kluden, får denne fine personlige gave med hjem som et dåbsminde. Familien får desuden en fin A4 ramme med kirkens logo, hvor det er tanken at dåbskluden skal opbevares, og en tekst der passer til dåben, fortæller Else Balle.

Hun og Gunhild Mogensen har strikket 25 dåbsklude, og fredag arrangeret en udstilling af dåbskludene i kirken.

- Vi har været i gang siden juni, strikket alle 15 forskellige motiver og håber at mange vil kigge forbi og se de fine resultater, der er kommet ud af vores arbejde, siger Else Balle. Gunhild Mogensen har planer om også at gå i gang med at hækle nogle af Ann Maj Lorenzens motiver.

Else Balle og Gundhild Mogensen er med i en gruppe, der arrangerer seniorcafé-sammenkomster i kirkehuset.

- Vi mødes den første torsdag formiddag i måneden. Efter kaffe, rundstykker og en sang fra højskolesangbogen kommer der normalt en udefra og holder et foredrag, fortæller Else Balle.

Vi har været i gang siden juni, strikket alle 15 forskellige motiver og håber, at mange vil kigge forbi og se de fine resultater, der er kommet ud af vores arbejde.

Else Balle, frivillig ved Nørre Felding Kirke
Ann Maj Lorenzen har kreeret 20 forskellige designs. Her er to af dem.
Dåbsfamilien får en fin A4 ramme med kirkens logo, og en tekst der passer til dåben.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny mand i økonomistolen på UCH

Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce