Annonce
Holstebro

Stridspunkt: Det gamle rådhus bliver til turistinformation

Skulpturen Maren eller "Kvinde på kærre" står foran det 173 år gamle rådhus, som nu skal bruges til turistinformation. Rådhuset blev bygget af mursten fra Nr. Vosborg teglværk, og de blev sejlet på pramme op ad Storåen. Arkivfoto: Morten Stricker
Der var radikal modvilje, da resten af byrådet besluttede at bruge 700.000 kroner på at forskønne det gamle rådhus, så det kan bruges til besøgscenter for turister. Et rådhus, der kun har været brugt lidt siden 1986.

HOLSTEBRO: Byrådssalen i det gamle rådhus har kun været brugt lidt i de godt 33 år, der er gået, siden det nye rådhus stod færdigt i december 1986. Men nu skal der igen liv i bygningen, som et flertal i byrådet vil bruge til sommer-turistinformation samt til møder og aktiviteter.

- Det skal fungere som turistbureau om sommeren, hvor vores turismeambassadører, der står foran det gamle rådhus, kan vise turister op i huset, sagde Søren Olesen (DF), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget, og som glæder sig til at få liv i det gamle rådhus fra 1847.

Det er især en halvmur i den gamle byrådssal, som skal fjernes for at give et mere funktionelt rum, når turister skal bruge touchskærme, VR-briller og finde brochurer for at se, hvad området har at byde på. Men samtidig er der lagt vægt på at bevare det indre i det gamle rådhus, og ændringen kræver en godkendelse far Slots- og Kulturstyrelsen.

Politikerne har brugt lang tid på at diskutere en løsning, siden turistkontoret lukkede i Badeland for tre år siden og flyttede midlertidigt ind på biblioteket.

Annonce
Halvmuren i den gamle byårdssal skal fjernes for at gøre rummet mere funktionelt til turistinforamtion, men mødebordet i den gamle rådhussal bliver bevaret. Foto: Holstebro Kommune

Imod tidens trend

Men beslutningen blev ikke taget uden sværdslag. De to radikale medlemmer af byrådet er imod at bruge rådhuset til turistinformation.

- Mange andre kommuner lukker deres fysiske faciliteter med turistinformation, fordi turister i dag finder information på nettet. I Hostebro går vi den modsatte vej, sagde Torben Gudiksen og henviste til, at for eksempel Skive Kommune har flyttet turistinformation ind på biblioteket. Og at Aarhus og Odense har lukket turistkontorer, og at målinger viser, at kun én af 200 turister bruger et turistkontor.

- Desuden er der i lokalerne ikke mulighed for elevator, så der er ingen adgang for gangbesværede, advarede Torben Gudiksen.

Modsat er konservative Pernille Bloch glad for at få liv i det gamle rådhus.

- Rådhuset skal ikke kun lyse ved juletid. Og det vil altid være vigtig for turister med en personlig relation, sagde Pernille Bloch.

Også borgmester H.C. Østerby (S) slog på tromme for at få liv i det gamle rådhus.

- Det bliver netop et moderne besøgscenter - og ikke et traditionelt turistkontor. Det skal ikke være åbent 365 dage om året, men lokalerne skal bruges til mange andre aktiviteter, sagde Østerby - og fik opbakning fra Venstre.

- Der er i byen et stort ønske om at få det gamle rådhus aktiveret. Det er synd, at så historisk en bygning ikke bruges til andet end fængsel, sagde byrådsmedlem Finn Orvad (V) med henvisning til fængslet i dele af huset.

Søren Olesen fastholdt, at der er behov for den nye turistinformation.

- Vi har aldrig haft flere besøgende end til vores turistinformationskorps foran rådhuset. Nu kan de sende gæster ind i rådhuset, og de kan trække indenfor i regnvejr, sagde Søren Olesen.

Flertallet bevilgede altså pengene og håber den nye turistinformation kan stå klar til juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce