Annonce
Holstebro

Stridspunkt: Det gamle rådhus bliver til turistinformation

Skulpturen Maren eller "Kvinde på kærre" står foran det 173 år gamle rådhus, som nu skal bruges til turistinformation. Rådhuset blev bygget af mursten fra Nr. Vosborg teglværk, og de blev sejlet på pramme op ad Storåen. Arkivfoto: Morten Stricker
Der var radikal modvilje, da resten af byrådet besluttede at bruge 700.000 kroner på at forskønne det gamle rådhus, så det kan bruges til besøgscenter for turister. Et rådhus, der kun har været brugt lidt siden 1986.
Annonce

HOLSTEBRO: Byrådssalen i det gamle rådhus har kun været brugt lidt i de godt 33 år, der er gået, siden det nye rådhus stod færdigt i december 1986. Men nu skal der igen liv i bygningen, som et flertal i byrådet vil bruge til sommer-turistinformation samt til møder og aktiviteter.

- Det skal fungere som turistbureau om sommeren, hvor vores turismeambassadører, der står foran det gamle rådhus, kan vise turister op i huset, sagde Søren Olesen (DF), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget, og som glæder sig til at få liv i det gamle rådhus fra 1847.

Det er især en halvmur i den gamle byrådssal, som skal fjernes for at give et mere funktionelt rum, når turister skal bruge touchskærme, VR-briller og finde brochurer for at se, hvad området har at byde på. Men samtidig er der lagt vægt på at bevare det indre i det gamle rådhus, og ændringen kræver en godkendelse far Slots- og Kulturstyrelsen.

Politikerne har brugt lang tid på at diskutere en løsning, siden turistkontoret lukkede i Badeland for tre år siden og flyttede midlertidigt ind på biblioteket.

Halvmuren i den gamle byårdssal skal fjernes for at gøre rummet mere funktionelt til turistinforamtion, men mødebordet i den gamle rådhussal bliver bevaret. Foto: Holstebro Kommune
Annonce

Imod tidens trend

Men beslutningen blev ikke taget uden sværdslag. De to radikale medlemmer af byrådet er imod at bruge rådhuset til turistinformation.

- Mange andre kommuner lukker deres fysiske faciliteter med turistinformation, fordi turister i dag finder information på nettet. I Hostebro går vi den modsatte vej, sagde Torben Gudiksen og henviste til, at for eksempel Skive Kommune har flyttet turistinformation ind på biblioteket. Og at Aarhus og Odense har lukket turistkontorer, og at målinger viser, at kun én af 200 turister bruger et turistkontor.

- Desuden er der i lokalerne ikke mulighed for elevator, så der er ingen adgang for gangbesværede, advarede Torben Gudiksen.

Modsat er konservative Pernille Bloch glad for at få liv i det gamle rådhus.

- Rådhuset skal ikke kun lyse ved juletid. Og det vil altid være vigtig for turister med en personlig relation, sagde Pernille Bloch.

Også borgmester H.C. Østerby (S) slog på tromme for at få liv i det gamle rådhus.

- Det bliver netop et moderne besøgscenter - og ikke et traditionelt turistkontor. Det skal ikke være åbent 365 dage om året, men lokalerne skal bruges til mange andre aktiviteter, sagde Østerby - og fik opbakning fra Venstre.

- Der er i byen et stort ønske om at få det gamle rådhus aktiveret. Det er synd, at så historisk en bygning ikke bruges til andet end fængsel, sagde byrådsmedlem Finn Orvad (V) med henvisning til fængslet i dele af huset.

Søren Olesen fastholdt, at der er behov for den nye turistinformation.

- Vi har aldrig haft flere besøgende end til vores turistinformationskorps foran rådhuset. Nu kan de sende gæster ind i rådhuset, og de kan trække indenfor i regnvejr, sagde Søren Olesen.

Flertallet bevilgede altså pengene og håber den nye turistinformation kan stå klar til juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce