Annonce
Holstebro

Strejke på kyllingeslagteri

Der har fredag morgen været en arbejdsnedlæggelse på HKScan, som betyder, at 60.000 kyllinger ikke er blevet slagtet. Arkivfoto: Morten Melhede

Timelønnede medarbejdere på selve slagteriet på HKScan har nedlagt arbejdet i forbindelse med lokale lønforhandlinger.

VINDERUP: Fredag morgen startede en strejke på HKScan fjerkræslagteriet - det tidligere Rose - i Vinderup.

Svend Schou Borch, der er direktør for HKScan i Vinderup, bekræfter at der har været en arbejdsnedlæggelse blandt de timelønnede medarbejdere.

- Det er 31 ud af 40 medarbejdere på vores slagteri, som nedlagde arbejdet, da de skulle møde ind klokken 3.30 i nat, fortæller Svend Schou Borch.

Det er altså det hold, som står for selve slagtningen af kyllingerne, som ikke gik i arbejde, da de mødte ind. Derimod har medarbejdere i opskæringen og i pakkeriet ikke nedlagt arbejdet.

Strejken er indberettet af Dansk Industri som en ulovlig arbejdsnedlæggelse, og parterne mødes senere i dag i arbejdsretten, oplyser direktøren.

- Jeg forventer, at arbejdet bliver genoptaget, så der bliver normale slagtninger natten til mandag, siger direktøren.

Arbejdsnedlæggelsen er sket i forbindelse med lokale lønforhandlinger.

- Vi havde et indlendende møde torsdag, hvor vi ikke var enige. Men det plejer man heller ikke at være på det første møde, siger Svend Schou Borch.

Annonce

Kyllinger i klemme

Strejken betyder, at der er omkring 60.000 levende kyllinger, som ikke er blevet slagtet.

- Da det er lige op til en weekend, vil det påvirke vores salg og vores leverancer, siger Svend Schou Borch.

Den næste udfordring er, hvad der skal ske med de 60.000 kyllinger, som er sendt fra kyllingeproducenterne med lastbil til Vinderup.

- Det arbejder vi lige nu (fredag formiddag. Red.) på at finde ud af, hvordan vi skal håndtere. Vi kan ikke sende dem tilbage til producenterne, men jeg forventer, at de bliver slagtet på fabrikken i Vinderup senere i dag, siger Svend Schou Borch.

Dagbladet har kontaktet 3F, hvor de timelønnede på HKScan er organiseret, og hos 3F i Holstebro kan formanden Flemming Sørensen kun bekræfte, at der har været en arbejdsnedlæggelse på fabrikken i Vinderup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce