Annonce
Håndbold

Klar til kvartfinalen: Danske strandløvinder nedlægger nation efter nation ved EM

Ditte Vind i målet har været med til at give Danmark en flyvende start på EM-slutrunden i Stare Jablonki, Polen. Foto: Uros Hocevar / EHF
Kaja Kamp og Ditte Vind repræsenterer i disse dage det danske landshold, som er afsted til EM i strandhåndbold. Her har de fået en glimrende start på turneringen og er ubesejret i de første syv kampe.

Stare Jablonki: Vind og Kamp er en vindende kombination i disse dage.

For mens størstedelen af holdkammeraterne formentlig er taget på sommerferie, så er de to TTH Holstebro-spillere, Kaja Kamp og den nytilkomne målvogter Ditte Vind, fortsat på håndboldbanen. En slags håndboldbane, i hvert fald.

EM i strandhåndbold begyndte tirsdag, og sejrene er væltet ind til det danske landshold lige siden ankomsten til Polen.

- Jeg havde ikke forventet, at vi ville stå som ubesejret nu. Jeg havde helt bestemt håbet det, for vi har et godt hold, og når vi spiller op til vores bedste er vi svære at slå, siger Kaja Kamp.

Ukraine, Tyskland, Nordmakedonien og Rusland er blot nogle af de nationer, som det danske hold har nedlagt. Dermed har holdet kurs mod kvartfinalen, og modstanderen til den kamp bliver fundet i løbet af fredag. Kaja Kamp er glad for at være i kvartfinalen, og hun håber at holdet kan gå hele vejen, selvom det er svært at spå om.

- At stå i en kvartfinale er kæmpe stort. Vi har gode chancer for at gå hele vejen, men når det så er sagt så er det strandhåndbold og alt kan ske. Vi har set en del shootouts hernede, som virkelig kan gå begge veje, siger Kaja Kamp, som hovedsageligt gør sig i forsvarsspillet.

Annonce

Strandhåndbold

Strandhåndbold (Beachhåndbold) er en variation af håndbold, der spilles på en sandbane. På hvert hold spiller tre markspillere og en målvogter.

Kampen består af to halvlege på hver ti minutter, og for at vinde kampen skal man vinde to halvlege eller, hvis begge hold vinder en halvleg, vinde "solo-mod-målvogter"-runden (også kaldet shootout). En kamp vindes derfor 2-0 eller 2-1.

En scoring tæller flere point, hvis den scores af en målvogter, på straffekast eller som en piruette.

Kilde: DHF / Wikipedia

TTH-værelseskammerat

Til slutrunden har Kaja Kamp fået selskab af endnu en TTH-spiller, da Ditte Vind vogter målet, ligesom hun de kommende sæsoner skal gøre i TTH Holstebro.

De to værelseskammerater har også tid til at lave andet end håndbold, når aftensmaden og dagens kampe er overstået.

- Vi bor på et lækkert hotel med god mad, pool og natur. Derudover er der også et herrelandshold afsted, som vi er sammen med om aftenen. Der bliver spillet en del kort, restitueret, spillet playstation, og så er der en del ture ned til kiosken efter snacks, fortæller Kaja Kamp.

EM i strandhåndbold fortsætter indtil søndag, hvor finalerne bliver afviklet. Det er ikke kun kvindelandsholdet, som har fået en fin start på turneringen. Også herrelandsholdet er i spil til en plads i kvartfinalen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce