Håndbold

Klar til kvartfinalen: Danske strandløvinder nedlægger nation efter nation ved EM

Ditte Vind i målet har været med til at give Danmark en flyvende start på EM-slutrunden i Stare Jablonki, Polen. Foto: Uros Hocevar / EHF
Kaja Kamp og Ditte Vind repræsenterer i disse dage det danske landshold, som er afsted til EM i strandhåndbold. Her har de fået en glimrende start på turneringen og er ubesejret i de første syv kampe.

Stare Jablonki: Vind og Kamp er en vindende kombination i disse dage.

For mens størstedelen af holdkammeraterne formentlig er taget på sommerferie, så er de to TTH Holstebro-spillere, Kaja Kamp og den nytilkomne målvogter Ditte Vind, fortsat på håndboldbanen. En slags håndboldbane, i hvert fald.

EM i strandhåndbold begyndte tirsdag, og sejrene er væltet ind til det danske landshold lige siden ankomsten til Polen.

- Jeg havde ikke forventet, at vi ville stå som ubesejret nu. Jeg havde helt bestemt håbet det, for vi har et godt hold, og når vi spiller op til vores bedste er vi svære at slå, siger Kaja Kamp.

Ukraine, Tyskland, Nordmakedonien og Rusland er blot nogle af de nationer, som det danske hold har nedlagt. Dermed har holdet kurs mod kvartfinalen, og modstanderen til den kamp bliver fundet i løbet af fredag. Kaja Kamp er glad for at være i kvartfinalen, og hun håber at holdet kan gå hele vejen, selvom det er svært at spå om.

- At stå i en kvartfinale er kæmpe stort. Vi har gode chancer for at gå hele vejen, men når det så er sagt så er det strandhåndbold og alt kan ske. Vi har set en del shootouts hernede, som virkelig kan gå begge veje, siger Kaja Kamp, som hovedsageligt gør sig i forsvarsspillet.

Strandhåndbold

Strandhåndbold (Beachhåndbold) er en variation af håndbold, der spilles på en sandbane. På hvert hold spiller tre markspillere og en målvogter.

Kampen består af to halvlege på hver ti minutter, og for at vinde kampen skal man vinde to halvlege eller, hvis begge hold vinder en halvleg, vinde "solo-mod-målvogter"-runden (også kaldet shootout). En kamp vindes derfor 2-0 eller 2-1.

En scoring tæller flere point, hvis den scores af en målvogter, på straffekast eller som en piruette.

Kilde: DHF / Wikipedia

TTH-værelseskammerat

Til slutrunden har Kaja Kamp fået selskab af endnu en TTH-spiller, da Ditte Vind vogter målet, ligesom hun de kommende sæsoner skal gøre i TTH Holstebro.

De to værelseskammerater har også tid til at lave andet end håndbold, når aftensmaden og dagens kampe er overstået.

- Vi bor på et lækkert hotel med god mad, pool og natur. Derudover er der også et herrelandshold afsted, som vi er sammen med om aftenen. Der bliver spillet en del kort, restitueret, spillet playstation, og så er der en del ture ned til kiosken efter snacks, fortæller Kaja Kamp.

EM i strandhåndbold fortsætter indtil søndag, hvor finalerne bliver afviklet. Det er ikke kun kvindelandsholdet, som har fået en fin start på turneringen. Også herrelandsholdet er i spil til en plads i kvartfinalen.

0/0
Annonce
TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce