Annonce
Holstebro

Strammer alkoholpolitikken fra 2020: Gymnasieelever må ikke drikke på sidste skoledag

Sidste skoledag for 3.g'erne plejer at være en både festlig - og våd omgang. Men fremover bliver dagen langt fra så festlig, mener Emil Lassesen, der går i 3. B på hhx på Uddannelsescenter Holstebro og er formand for festudvalget. Arkiv/genrefoto
Gymnasier i Holstebro forbyder elever at drikke alkohol på sidste skoledag. Det er også slut med stærk spiritus til festerne og gratis bustransport ned i byen.
Annonce

Holstebro: Fra dette skoleår er der kommet nye og mere strikse alkoholregler for gymnasieeleverne på Uddannelsescenter Holstebro.

Tidligere har de til festerne på htx og hhx kunnet købe både sambuca, vodka-drinks, små grå og andre shots med alkoholprocenter på mellem 16 og 40 procent.

Men det må de ikke længere. Nu sælges der kun øl eller breezers i baren. Stærk spiritus er forbudt.

- Vi synes, vi har nogle gode, lukkede fester, men vi vil gerne begrænse fuldskaben lidt. Man skal tænke på, at det for nogle af de 15-16-årige er første gang, at de er berusede, siger Martin Baadsgaard, rektor for handelsgymnasiet og teknisk gymnasium på UCH.

Skoleårets første fester, Introfesterne, blev afviklet fredag i sidste uge, og den strammere alkoholpolitik fik ikke flere til at blive hjemme, fortæller Martin Baadsgaard.

- Man kunne også frygte, at eleverne mødte mere berusede op. Men det oplevede vi ikke, og jeg synes, at der var lidt færre, der blev meget berusede, siger rektor.

Annonce

3.g'er: I ødelægger vores sidste skoledag

Formanden for festudvalget, 3.g’er Emil Lassesen, har forståelse for den nye alkoholpolitik.

- Jeg synes i og for sig, at den er fair nok, fordi det bliver nemmere at styre festerne, siger Emil Lassesen, der til gengæld er meget utilfreds med, at det fra 2020 også bliver forbudt at drikke alkohol på sidste skoledag.

- Det er så stor en social del af det at blive student. Sidste skoledag er en dag, hvor vi bare skal have det sjovt, gå amok og fejre det sammen, så jeg synes faktisk, at de ødelægger dagen. Og jeg tror, at det er et større problem for os end for de kommende 3. g’ere, fordi vi de sidste to år har set, hvor fedt de andre har haft det, og glædet os til, at det blev vores tur, siger Emil Lassesen.

Ved festen om aftenen på sidste skoledag, må eleverne dog købe og drikke alkohol under en alkoholprocent på fem.

Annonce

Busser er sparet væk

Selvom Emil Lassesen godt kan se meningen med at forbyde den helt stærke spiritus til gymnasiefesterne, så tror han, at det vil få konsekvenser for skolen.

- Der vil komme færre til festerne, og for festudvalget vil det blive sværere at få det til at løbe rundt økonomisk, fordi vi ikke kan tjene lige så meget i baren, som vi gjorde tidligere. Vi kan blive nødt til at sætte entréprisen op, hvis vi vil holde det samme niveau af kunstnere, forudser Emil Lassesen, formand for festudvalget.

Endnu en ændring fra dette skoleår er, at eleverne ikke længere vil blive tilbudt gratis bustransport ned i byen efter gymnasiefesterne.

- Vi har en presset økonomi og vil hellere bruge ressourcerne på noget andet end busser, forklarer rektor Martin Baadsgaard.

Festudvalget er ved at undersøge muligheden for selv at arrangere bustransport, hvor der vil blive en egenbetaling på cirka 20 kroner.

Bustransporten giver god mening, mener restauratør Rune Bach.

- De unge kommer hurtigere ned i byen og uden at støje hele vejen ud ad Døesvej. Og for de unge, der ikke er fyldt 18 år, men bor nede i midtbyen, er det en nem og sikker måde at komme hjem på, siger Rune Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce