Annonce
Holstebro

Stram Kurs snart klar med kandidat i Vestjylland

Rasmus Paludan selv stiller op i Sjællands Storkreds. Arkivfoto: Morten Stricker
Stram Kurs oplyser, at partiet snart er klar med en kandidat i Vestjylland.

HOLSTEBRO: Indtil videre har Stram Kurs ikke nogen kandidat i Vestjyllands Storkreds, men det skulle være på trapperne. Det oplyser en medarbejder ved Stram Kurs.

- Vi forventer, at vi kan præsentere kandidaten enten i morgen (fredag. Red.) tidlig eller i aften, siger medarbejderen.

Medarbejderen fortæller, at man er igang med at interviewe kandidaten, og derfor ikke vil offentliggøre, hvem der er tale om.

Rasmus Paludan, som er partileder for Stram Kurs, har fortalt, at han håber, at partiet kan nå op på 30 kandidater landet over. Ifølge partiets hjemmeside er der indtil videre syv spidskandidater klar for partiet.

Der skal være folketingsvalg i Danmark d. 5. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Annonce