Annonce
112

Brandfolk har kæmpet hele natten med omfattende gårdbrand: En person anholdt

En brand i en bil spredte sig natten til søndag til en stråtækket gård nær Tvis. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
En person er blevet anholdt efter en voldsom brand i en stråtækket gårdejendom mellem Halgårde og Tvis.

Tvis: En stråtækket gård på Uglkærvej mellem Halgårde og Tvis står ikke til at redde efter en brand natten til søndag.

- Vi har kæmpet med branden hele natten, og vi troede, at vi havde reddet den ene længe. Men til sidst viste det sig, at vi alligevel ikke kunne holde den. Ilden løber i hulrum under taget, og når der først er ild i et stråtag er det ekstremt svært at slukke den, fortæller indsatsleder Morten Gräs fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Holstebro.

Branden opstod sent lørdag aften. Ifølge indsatslederen brød en bil, der holdt parkeret i gårdspladsen, i brand. Derfra kan flammerne have spredt sig til den stråtækkede ejendom.

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en yngre mand i forbindelse med branden

- Han var på brandstedet, og vi syntes at han havde en mistænkelig adfærd. Vi er i øjeblikket i gang med at afhøre manden, men vi har endnu ikke taget stilling til, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør, siger vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var en nabo, der anmeldte branden kort efter klokken 23 lørdag aften.

Nordvestjyllands Brandvæsen har kæmpet med branden hele natten, og tidligt søndag formiddag regnede Morten Gräs med, at der stadig var en del arbejde tilbage.

- Nu skal vi i gang med efterslukning og redde det, som vi kan redde. Men jeg forventer, at der stadig er fem-seks timers arbejde tilbage, så vi først er færdige midt på eftermiddagen, siger indsatslederen. Der var ingen hjemme på adressen, da branden brød ud, og ingen personer er kommet noget til i forbindelse med branden.

Annonce
En stråtækket gård er natten til søndag brændt ned. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Foto: Niklas Jeppesen
Foto: Niklas Jeppesen
Foto: Niklas Jeppesen
Foto: Niklas Jeppesen
Foto: Niklas Jeppesen
Foto: Niklas Jeppesen
Foto: Niklas Jeppesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce