Annonce
Holstebro

Stort salg: Udsigt til mangel på byggegrunde i flere byer

I Tvis er der solgt syv byggegrunde siden årsskiftet - især på Egetoften, og snart kan der blive mangel på byggegrunde. Det samme gælder i Borbjerg, og i alt har kommunen solgt 48 byggegrunde i år. Pressefoto: Holstebro Kommune
Især i Tvis og Borbjerg er der så meget rift om byggegrunde, at der snart kan blive mangel. Borgerforeninger understreger behovet for, at der sker noget.
Annonce

HOLSTEBRO/TVIS: Det går nu stærkt med salg af byggegrunde også uden for Holstebro. I Tvis er der siden årsskiftet solgt syv byggegrunde i år - mod blot fire over de to seneste år.

Lige nu er der ni ledige byggegrunde - men tre er reserveret af mulige købere. Hvis det fortsætter kan der være udsolgt af byggegrunde til næste forår.

- Det er pludselig gået stærkt, og det er kun godt, at mange gerne vil bygge i Tvis. Men seks byggegrunde tilbage er for lidt, siger Per Mortensen, der er formand for borgerforeningen.

Han vil nu have kommunen på banen, så der kan komme en ny udstykning.

- Vi har haft en aftale om, at vi skulle se på det, når vi havde grunde tilbage til et par år. Men nu haster det, siger Per Mortensen, som straks vil kontakte kommunen.

Han har også et bud på, hvor den næste udstykning skal ligge - nemlig sydvest for Hingebjergvej - og overfor den seneste udstykning på Egetoften.

- Det er tæt på både skolen og hallen, så det vil være oplagt, siger Per Mortensen.

Halgård er et af de steder, hvor kommunen sælger mange byggegrunde - og hvor der fortsat er ledige byggegrunde, men det er et kuperet område, som ofte ikke er egnet til typehuse. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Borbjerg i klemme

Lige så hastende er det i Borbjerg, hvor der er seks parcelhusgrunde tilbage i den seneste udstykning i Købmandsgade. Heraf er de fem reserveret.

- Vi arbejder hårdt på at få udstykket nogle flere byggegrunde, og vi har haft et møde med kommunen, siger Jonna Nørgaard, der er formand for Borbjerg-Hvam Borgerforening.

Tre grunde er reserveret til parcelhuse, mens de to sidste er reserveret til et muligt projekt, hvor grundene måske deles i to, så der samlet kan bygges fire mindre huse.

Borgerforeningen har også et bud på, hvor der kan være nye grunde. Men der ligger et par minkfarme i vejen.

- Vi vil gerne vokse mod Hvam, men der ligger en fungerende minkfarm, som vi ikke må komme for tæt på. En anden mulighed er ved Bukdalvej, men der ligger også en minkfarm i vejen, fortæller Jonna Nørgaard.

Minkfarmen på Bukdalvej er lukket, men den er ejet af en rig kineser, som man nu forsøger at få kontakt med. Fra noget af området kan der blive udsigt til Borbjerg Møllesø.

- Hvis ikke det lykkes at finde en løsning, må vi finde et andet sted til at bygge, siger Jonna Nørgaard.

Der er et afstandskrav på 300 meter fra en minkfarm til ny bymæssig bebyggelse, forklarer kommunens planchef, Thomas Leerberg.

- Vi arbejder på at finde en løsning i Borbjerg. Det er vigtigt, at vi som kommune understøtter landsbyerne og har byggegrunde de steder, hvor folk gerne vil bygge, siger han.

Annonce

Flere i klemme

Planchefen er også opmærksom på situationen i Tvis.

- Det har vi ikke kigget på endnu, men det skal vi hurtigt i gang med. I den næste kommuneplan skal vi desuden overveje, om Tvis skal vokse mod vest og ind mod Mejdal, siger han.

Planchefen har også et godt øje til situationen i Nr. Felding, hvor der er fem byggegrunde på Meltoften. Tidligere blev der meget nybyggeri i byen.

- Der er vi i en god dialog med borgerforeningen om nye udstykninger, siger Thomas Leerberg.

Kommunaldirektør Lars Møller er også opmærksom på situationen efter et stort grundsalg.

- Det er et positivt problem, og måske er det motorvejen, som gør, at flere nu vil bygge i Tvis, fordi det også er nemt, hvis man arbejder mod syd. Generelt skal vi efter ferien have kigget på behovet for nye byggegrunde i kommunen, siger Lars Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce