x
Annonce
Erhverv

Stort rykind for at købe stedmoderblomster

Det lykkedes at få solgt en stor del af stedmoderblomsterne fra gartneriet i Lemvig. Privatfoto: Tommy Bomholt Gay

Lemvig: - Der var på et tidspunkt så mange biler, at det var nødvendigt med trafikregulering i Sønderbjerg. Der var rigtig mange, der gerne ville hjælpe os ved at købe nogle af vores mange stedmoderblomster. Det er dejligt at opleve sådan en lokal opbakning, siger indehaveren af Gartneriet Lemvig, Tommy Bomholt Gay.

Gartneriet Lemvig - som Tommy Bomholt Gay driver sammen med sin hustru, Susanne Lund - har i øjeblikket en stor produktion af stedmoderblomster, som det er svært at komme af med, fordi folk generelt handler meget mindre i disse coronatider. De 65.000 stedmoderblomster skal gerne ud af de store drivhuse for at give plads til produktionen af sommerblomster. En del af blomsterne skal afsættes til kirkegårde, og det forventes også at ske. Desuden er en stor del møntet på privat salg.

For at fremme salget havde gartneriet i lørdags lavet et drive in-tiltag, hvor man kunne blive i bilen og få leveret de ønskede stedmoderblomster. Man kunne så betale med MobilePay. Samtidig fik man ved køb af stedmoderblomster et gavebevis foræret - et gavebevis, der kan bruges senere på året.

- Det er vigtigt, at man i disse tider bakker op om de lokale butikker og virksomheder, og den opbakning oplevede vi i lørdags, siger Tommy Bomholt Gay.

Nu er Danmark lukket ned til mindst den 13. april, og det kan godt bekymre Tommy Bomholt Gay.

- Det vigtigste er folks helbred, men det er klart, at det giver en usikkerhed for vores virksomhed - ganske som det gør for mange andre butikker og virksomheder. Vi skulle gerne være midt i vores mest travle tid på året, men vi har ikke så travlt, som vi gerne skulle have, siger Tommy Bomholt Gay.

Gartneriet bringer gerne varer ud, hvis kunderne ønsker det, og de ønskede varer kan også stilles frem, så folk kan hente dem uden for gartneriet og dermed ikke skal ind i butikken.

- Vi er klar til at levere på den måde, som kunderne gerne vil have det, siger Tommy Bomholt Gay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce