Annonce
Erhverv

Birn jernstøberi har afskediget igen

Vald Birn jernstøberi har afskediget yderligere 29 i oktober, og dermed er der skåret ned med 120 mand eller 20 procent siden sommerferien. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter den tredje fyringsrunde har Vald. Birn nu skåret ned med 120 mand siden sommerferien, og det svarer til 20 procent af produktionen. - Nu er vi på et stabilt lavt niveau, siger administrerende direktør Jens Axel Birn, der ikke venter yderligere afskedigelser.
Annonce

HOLSTEBRO: Det har været et hårdt efterår på jernstøberiet Vald. Birn, som siden august har skåret ned med i alt 120 mand. I første omgang blev 56 afskediget midt i august, og derefter blev 29 afskediget i september - og senest er yderligere 29 sagt op midt i oktober.

- Ialt har 120 mand forladt os ved afskedigelser og ved frivillige fratrædelser. Det skyldes en yderligere nedgang i ordremængden, siger adm. direktør Jens Axel Birn om virksomheden, som nu har cirka 480 ansatte.

I første halvår var der fortsat fuld tryk på smeltovnene hos det store jernstøberi, men så blev virksomheden ramt af både generelle nedskæringer. Desuden valgte en større kunde en anden leverandør.

Vald. Birns producerer især mange støbte og bearbejdede dele til store lastbilproducenter i Tyskland og Sverige.

- Der har været en generel fald i ordremængden siden foråret, og det gælder ikke kun lastbiler men også inden for andre brancher, siger Jens Axel Birn.

Til gengæld forventer direktøren ikke yderligere afskedigelser.

- Vi har bundet nu, og det er den eneste trøst i det. Vi er på et stabilt lavt niveau, hvor produktionen er faldet 20 procent siden sommerferien, siger Jens Axel Birn.

Annonce

International afmatning

I både bilindustrien i Tyskland og i andre brancher har der hen over sommeren været fald i salg og produktion.

- Det er typisk, at når der sker et fald, er det lastbilindustrien, som bliver ramt først. Det ser ud til, at vognmænd køber færre lastbiler eller venter med at udskifte biler, så snart de mærker en tendens til afmatning, vurderer Jens Axel Birn.

Vald. Birn leverer typisk støbegods, som er bearbejdet med drejninger, fræsninger, huller og gevind på virksomhedens maskinværksted - og derefter overfladebehandlet, så de er klar til industrikundernes samlebånd.

- Måske har virksomheder bygget lagre op, som skal afvikles, og som betyder, at de skærer ned på ordrerne hos os, siger Jens Axel Birn.

Jernstøberiet producerer også for eksempel støbte dele til pumper og til hydraulik.

- Alle brancher har skåret ned. Men nu producerer vi på et stabilt lavet niveau, som svarer til ordremængden, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce