Annonce
Erhverv

Stort fald i overskuddet: Rigtig godt tilfreds med resultatet

Diretør Rasmus Norman Andersen fra JD Contractor håber på, at den megen tale om klima bliver omsat til handling i de kommende år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
JD-Contractor kommer ud af året 2018/19 med et overskud på 23 millioner kroner efter et år med mindre aktivitet. Direktør Rasmus Normann Andersen håber på, at de mange pæne ord om klimaet i de kommende år bliver omsat til handling.
Annonce

Holstebro: Resultaterne hos virksomheden JD-Contractor med base på Nybovej i Holstebro er præget af store udsving i millionklassen.

Men der er ikke tale om store overskud det ene år og markante underskud det næste.

Underskud er ikke en del af hverdagen hos JD-Contractor, der netop har offentliggjort regnskabet for 2018/19, hvilket viser et overskud på 23 millioner kroner. Det er en markant nedgang i forhold til året før, hvor bundlinjen viste et plus 60 millioner kroner.

- Vi kan ikke være andet end godt tilfredse med årets resultat. Overskuddet året før var exceptionelt stort, og det vidste vi godt, at vi ikke kunne matche igen. Der er kommet mere international konkurrence på markedet, og aktivitetsniveauet har ikke været så højt, siger direktør Rasmus Normann Andersen.

De seneste fem regnskaber viser, at det er en branche med store udsving. Men hvert år er der tale om komfortable overskud i millionklassen. De seneste fem år har givet et samlet overskud på 213 millioner kroner, hvilket giver et gennemsnitligt overskud på 42,6 millioner kroner for JD Contractor, der har godt 30 medarbejdere i Holstebro.

De store lande for virksomheden er Danmark, Sverige og Tyskland. JD-Contractor vigtigste områder er udlægning, nedgravning og reparation af marinekabel- og rørinstallationer. Selskabet har en række specialiserede skibe, undervandsrobotter og specialværktøjer til at udføre arbejdet.

Annonce

Afdæmpet forventning

Rasmus Normann Andersen forventer, at det kommende år vil byde på en mere afdæmpet udvikling, selv om der er begyndende tegn på bedringer. Men stigningen i pris- og aktivitetsniveau er fortsat beskedent i anden halvdel af 2019.

- Krisen inden for olie og gas medfører fortsat en massiv overkapacitet af fartøjer, og et heraf følgende pres på priserne i såvel olie og gas som offshore vind, skriver JD-Contractor i årsberetningen.

Diskussionen om bedre klima og mere miljørigtige løsninger er på sit højeste netop nu - ikke mindst i Danmark. Men Rasmus Normann Andersen ser frem til, at der bliver sat handling bag ordene.

- Der er mange fine skåltaler og målsætninger, men det får klimaet det ikke bedre af. Der skal ske handling, siger han.

Som konsekvens af de ændrede markedsforhold vil JD-Contractor i fremtiden satse på nye forretningsområder, nye geografiske markeder og underleverancer.

For regnskabsåret 2019/2020 forventer det Holstebro-baserede firma et overskud i intervallet mellem 1-10 millioner kroner som konsekvens af øget konkurrence og nye investeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce