Annonce
Erhverv

Stort fald i overskuddet: Rigtig godt tilfreds med resultatet

Diretør Rasmus Norman Andersen fra JD Contractor håber på, at den megen tale om klima bliver omsat til handling i de kommende år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
JD-Contractor kommer ud af året 2018/19 med et overskud på 23 millioner kroner efter et år med mindre aktivitet. Direktør Rasmus Normann Andersen håber på, at de mange pæne ord om klimaet i de kommende år bliver omsat til handling.

Holstebro: Resultaterne hos virksomheden JD-Contractor med base på Nybovej i Holstebro er præget af store udsving i millionklassen.

Men der er ikke tale om store overskud det ene år og markante underskud det næste.

Underskud er ikke en del af hverdagen hos JD-Contractor, der netop har offentliggjort regnskabet for 2018/19, hvilket viser et overskud på 23 millioner kroner. Det er en markant nedgang i forhold til året før, hvor bundlinjen viste et plus 60 millioner kroner.

- Vi kan ikke være andet end godt tilfredse med årets resultat. Overskuddet året før var exceptionelt stort, og det vidste vi godt, at vi ikke kunne matche igen. Der er kommet mere international konkurrence på markedet, og aktivitetsniveauet har ikke været så højt, siger direktør Rasmus Normann Andersen.

De seneste fem regnskaber viser, at det er en branche med store udsving. Men hvert år er der tale om komfortable overskud i millionklassen. De seneste fem år har givet et samlet overskud på 213 millioner kroner, hvilket giver et gennemsnitligt overskud på 42,6 millioner kroner for JD Contractor, der har godt 30 medarbejdere i Holstebro.

De store lande for virksomheden er Danmark, Sverige og Tyskland. JD-Contractor vigtigste områder er udlægning, nedgravning og reparation af marinekabel- og rørinstallationer. Selskabet har en række specialiserede skibe, undervandsrobotter og specialværktøjer til at udføre arbejdet.

Annonce

Afdæmpet forventning

Rasmus Normann Andersen forventer, at det kommende år vil byde på en mere afdæmpet udvikling, selv om der er begyndende tegn på bedringer. Men stigningen i pris- og aktivitetsniveau er fortsat beskedent i anden halvdel af 2019.

- Krisen inden for olie og gas medfører fortsat en massiv overkapacitet af fartøjer, og et heraf følgende pres på priserne i såvel olie og gas som offshore vind, skriver JD-Contractor i årsberetningen.

Diskussionen om bedre klima og mere miljørigtige løsninger er på sit højeste netop nu - ikke mindst i Danmark. Men Rasmus Normann Andersen ser frem til, at der bliver sat handling bag ordene.

- Der er mange fine skåltaler og målsætninger, men det får klimaet det ikke bedre af. Der skal ske handling, siger han.

Som konsekvens af de ændrede markedsforhold vil JD-Contractor i fremtiden satse på nye forretningsområder, nye geografiske markeder og underleverancer.

For regnskabsåret 2019/2020 forventer det Holstebro-baserede firma et overskud i intervallet mellem 1-10 millioner kroner som konsekvens af øget konkurrence og nye investeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce