Annonce
Holstebro

Stort dambrug etableres om et år

Om et års tid kan byggeriet starte af et stort dambrug på land her syd for havnen i Thorsminde. Tre millioner kilo fisk kan der procures på den to hektar store grund. Arkivfoto

Lokalplan og tilladelser er på vej i høring, så byggeri af stort dambrug ved Thorsminde Havn formentlig kan starte om et år.

Thorsminde: I tre år har der være arbejdet på at få etableret et dambrug på en stor erhvervsgrund syd for Thorsminde Havn. Nu ser det ud til, at tilladelserne snart kan være i hus, så fisk kan spise sig store i store betonbassiner.

I hvert fald er kommunen på vej med et forslag til lokalplan for projektet, som formentlig kommer i høring i marts.

Undervejs har initiativtageren, Bent Urup, solgt sin ejerandel til Jens Petri, som nu ejer 80 procent af firmaet "Sustainable Seafood".

- Det har trukket ud med tilladelserne, men jeg håber, at vi kan have en miljøgodkendelse og en godkendt lokalplan inden sommerferien, siger Jens Petri, som også ejer vindmøllefirmaet Wind Estate i Randers, hvor han især har tjent sine penge.

Planen er at bygge et stort landanlæg på den to hektar store grund, hvor vandet recirkuleres, så forureningen bliver minimal.

- Når vi har en tilladelse, skal det detailprojekteres, og byggeriet skal i udbud. Hvis det går efter planen, kan byggeriet starte om et år, siger Jens Petri.

Der er søgt om en tilladelse, så der kan produceres 3000 tons færdig fisk om året på anlægget - altså tre millioner kilo.

- I første omgang bygger vi en tredjedel, så vi får nogle erfaringer, inden vi bygger resten, siger Jens Petri.

De seneste år har han også investeret i dambrug - og herunder i Maximus, der producerer kingfish, en fisk med hvidt kød, der især bruges til sushi, og nu produceres på et tilsvarende anlæg i Hanstholm.

Det er dog ikke denne fisk, som skal produceres i Thorsminde.

- Vi tør ikke satse på kingfish, for vi er ikke sikre på, at markedet er stort nok. Men anlægget bliver bygget, så det kan producere hvilken som helst type fisk, siger Jens Petri.

Det betyder dog ikke, at det så i stedet bliver laks, der skal produceres i Thorsminde.

- Der er flere muligheder, blot de overholder reglerne for at undgå faunaforurening. Vi har endnu ikke lavet de endelige analyser af, hvilke fisk der skal produceres, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce