Annonce
Holstebro

Stort dambrug etableres om et år

Om et års tid kan byggeriet starte af et stort dambrug på land her syd for havnen i Thorsminde. Tre millioner kilo fisk kan der procures på den to hektar store grund. Arkivfoto

Lokalplan og tilladelser er på vej i høring, så byggeri af stort dambrug ved Thorsminde Havn formentlig kan starte om et år.

Annonce

Thorsminde: I tre år har der være arbejdet på at få etableret et dambrug på en stor erhvervsgrund syd for Thorsminde Havn. Nu ser det ud til, at tilladelserne snart kan være i hus, så fisk kan spise sig store i store betonbassiner.

I hvert fald er kommunen på vej med et forslag til lokalplan for projektet, som formentlig kommer i høring i marts.

Undervejs har initiativtageren, Bent Urup, solgt sin ejerandel til Jens Petri, som nu ejer 80 procent af firmaet "Sustainable Seafood".

- Det har trukket ud med tilladelserne, men jeg håber, at vi kan have en miljøgodkendelse og en godkendt lokalplan inden sommerferien, siger Jens Petri, som også ejer vindmøllefirmaet Wind Estate i Randers, hvor han især har tjent sine penge.

Planen er at bygge et stort landanlæg på den to hektar store grund, hvor vandet recirkuleres, så forureningen bliver minimal.

- Når vi har en tilladelse, skal det detailprojekteres, og byggeriet skal i udbud. Hvis det går efter planen, kan byggeriet starte om et år, siger Jens Petri.

Der er søgt om en tilladelse, så der kan produceres 3000 tons færdig fisk om året på anlægget - altså tre millioner kilo.

- I første omgang bygger vi en tredjedel, så vi får nogle erfaringer, inden vi bygger resten, siger Jens Petri.

De seneste år har han også investeret i dambrug - og herunder i Maximus, der producerer kingfish, en fisk med hvidt kød, der især bruges til sushi, og nu produceres på et tilsvarende anlæg i Hanstholm.

Det er dog ikke denne fisk, som skal produceres i Thorsminde.

- Vi tør ikke satse på kingfish, for vi er ikke sikre på, at markedet er stort nok. Men anlægget bliver bygget, så det kan producere hvilken som helst type fisk, siger Jens Petri.

Det betyder dog ikke, at det så i stedet bliver laks, der skal produceres i Thorsminde.

- Der er flere muligheder, blot de overholder reglerne for at undgå faunaforurening. Vi har endnu ikke lavet de endelige analyser af, hvilke fisk der skal produceres, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce