Annonce
Holstebro

Storm Balderson: Anklager kræver fængsel i ulve-retssag efter trusler og kirkehærværk

Natten til 27 juni blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby. Budskabet var rettet imod den mand, der havde skudt en ulv ved Ørnhøj. Storm Baldersen tilstod hærværket og opsatte skilte med trusler samme dag. Nu kommer sagen for retten. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er en række anklagepunkter mod Storm Balderson for både hærværk, trusler og overtrædelse af polititilhold, når retssagen begynder ved byretten på mandag.

I en tidligere version fremgik der et forkert fornavn på Steffen Troldtoft. Det er nu rettet. Vi beklager fejlen.

ULFBORG/HOLSTEBRO: Han kalder sig Storm Balderson. Men hans rigtige navn er Sørensen, og på mandag er det dommens dag, når han ved retten i Holstebro står tiltalt for omfattende hærværk, flere trusler, overtrædelse af tilhold og import af et ulovligt slagvåben.

Her vil anklagemyndigheden kræve den tiltalte idømt en fængselsstraf, fremgår det af anklageskriftet.

Sagen mod den 33-årige Balderson tog sin begyndelse, da Ulfborg og omegn 27. juni vågnede op til overmalede byskilte og en kirke oversprayet med røde slagord. Allerede samme morgen stod Storm Balderson frem og fortalte, at han stod bag hærværket - og erklærede det som en del af hans kamp for ulven.

Anklagemyndigheden vil ud over fængsel også have et beløb i erstatning for det omfattende hærværk, ganske som den 33-årige ulve-aktivist også er tiltalt for flere trusler, overtrædelse af tilhold og import af et ulovligt slagvåben.

Tiltalen for trusler og herunder for at have skabt "alvorlig frygt" skyldes, at den 33-årige aktivist på flere kors malede "RIP MT og søn" den pågældende nat. MT er initialerne for Mourits Troldtoft, som er dømt for et ulvedrab ved Ørnhøj og sønnen er Steffen Troldtoft. Rest in Peace (RIP) er en hilsen til afdøde.

Efter disse trusler fik Storm Balderson 5. juli et tilhold fra politiet, så han ikke måtte kontakte eller omtale Mourits og Steffen Troldtoft. Dette tilhold er han anklaget for at have overtrådt tre gange på sin facebookside.

Den 33-årige Sørensen er også tiltalt for trusler mod medlemmer af Ulvefrit Danmark, efter han i en video har sagt "de går ind for at skyde ulven... de skal have en skovl i nakken".

Annonce
JFMNORMAL - Natten til torsdag blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby. Budskabet er med alt sandsynlighed rettet imod den ulv som blev skudt ved Ulfborg. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce