Annonce
Struer

Storebror og lillebror sejlede kongerunde

Den nuværende Venø-færge har sejlet de ca. 44 daglige ture til og fra øen i ti år, hvilket blev fejret fredag. Foto: Christian Mortensen
Annonce

Venø: Fredag den 7. august var det ti år siden, at Venø-overfarten fik en ny færge, og det blev fejret ved færgelejet på Venø fredag eftermiddag i høj solskin.

Festlighederne startede, da borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) holdt tale om overfartens historie, og borgmesteren selv var faktisk med til at sejle færgens jomfrutur tilbage i 2010.

Venø-færgen transporterer årligt 250.000 mennesker den korte tur fra Kleppen til Venø, og man kan nå turen helt op til 44 gange i døgnet.

I år har regeringens tiltag med gratis færge til cyklister og gående øget trafikken på færgen, og det vil formentlig fortsætte de næste uger, hvor tilbuddet også udvides til biler.

En lille brøkdel af de mange årlige passagerer drak champagne til festligheden, og Niels Viggo Lynghøj havde medbragt en flaske champagne, der stammede fra skibsdåben i 2010.

Fødselsdagssangen blev sunget, mens Venø-færgen og den gamle museumsfærge, Venøsund, sejlede kongerunde mellem ø og fastland, og færgernes brandslanger hilste med vandstråler.

Linda Tang, formanden for beboerforeningen Venøboen holdt fødselsdagstale. Hun takkede Struer Kommune og besætningen for samarbejdet om sikker og servicevenlig færgedrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

TTH Holstebro

Kildelund var med til at spille TTH i semifinalen, søndag tog han pokalen med til Gudme: Det var specielt

Annonce