Annonce
Holstebro

12 lokale erhvervsfolk om corona-krisen: Store nedture og enkelte lysglimt

Collage: Morten Seest
Erhvervslivet i Holstebro Kommune er hårdt ramt. Forlængelsen af den store nedlukning frem til 10. maj har bestemt ikke gjort det bedre. Men bag den meget hårde hverdag gemmer sig en vis portion optimisme.

Vi har spurgt 12 forskellige erhvervsfolk om, hvad krisen allerede nu har kostet dem, og hvordan de ser på den nærmeste fremtid.

Phillip Harpøth, indehaver af Restaurant Pavillonen, Handbjerg Marina

Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Det her var en katastrofe før. Nu bliver det en endnu større katastrofe. Vi har stadig vores isbutik og takeaway, men det er jo kun 10-15 procent af den normale omsætning. Folk begynder også at ringe ind og spørge til, om konfirmationsfesterne så bliver aflyst, men det ved vi jo ikke endnu. Og tager vi nu her, så plejer påsken at være en af de helt store perioder med omsætning. Jeg tror på, at der stadig er en restaurant efter det her, men jo længere tid vi er lukket, jo mere likviditet kræver det.

Ivan Jakobsen, medindehaver af Midtvest Malerfirma i Ulfborg

Arkivfoto: Jan Briks

- Vi har ikke været så hårdt ramt af nedlukningen i det hele taget. Vi har tværtimod solgt 50 procent mere maling, end vi plejer, fordi folk har fået tid til at male hus. Og fordi Ringkøbing-Skjern kommune har sat gang i vedligeholdelsesopgaver, har vi også fået flere opgaver ind. Så vi har faktisk måtte ansætte en mand mere. Jeg er ikke bekymret for, at vi kan klare os igennem. Jeg tror, vi kan holde niveauet fra før krisen.

Louis Holm, medindehaver af Holms Bageri i Vinderup

Foto: Louis Holm

- Det går som med alle andre. Vi har været nødt til at skære i lønninger og tilpasse produktionen. Jeg vil tro, vi er på en fjerdedel af omsætningen fra før. Vi er ikke direkte ramt af den her forlængelse, da vi jo stadig må holde åbent, men det rammer os at folk ikke har så mange penge mellem hænderne. Det er jo som ringe i vandet.

Tina Uhre, medindehaver af salon- og tøjbutikken Style Vision i Holstebro

Arkivfoto: Allan Damgaard

- Det er jo klart at den her forlængelse ikke er særlig positiv for os. Det er hårdt nok i forvejen. Vi sælger stadig tøj, men det tøj er kun 30 procent af vores omsætning - det er jo salonen, der er den primære. Og det er dyrt at have syv ansatte gående hjemme på lønkompensation. Jeg vil virkelig bede og håbe for, at vi kan åbne igen efter 10. maj - især fordi så mange kunder gerne vil klippes.Jeg er ikke der, hvor jeg frygter, at det vil tage livet af forretningen. Vi har haft en god forretning de sidste par år. Arkivfoto: Allan Damgaard

Tommaso Zuccarello, ejer af Restaurant Italia

Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Det er ikke den sjoveste tid som restaurantejer, men det må man bare acceptere. Det er trist, men der er ikke andet at gøre. Vi kan jo kun sælge take away, så vi har selvfølgelig mistet omsætning. Der er heldigvis mange folk, der støtter os, så vi har travlt med vores take away. Det er faktisk hårdt, for det er en anden måde at arbejde på, hvor vi har meget travlt i kort tid.

Torben Dyrmose, ejer af Idom El

Arkivfoto: Idom El

- Som udgangspunkt er vi privilegerede, fordi vi har lov til at fortsætte vores arbejde. Men vi er stadig pressede over det, og vi kører nok på cirka 80 procent. Det er specielt vores servicedel, som står meget stille, og derfor har vi også været nødt til at opsige en medarbejder. Derudover mangler vi selvfølgelig det sociale sammen. Vores svende må ikke komme i firmaet, medmindre der er virkelig nødvendigt. Men jeg har mere ondt af dem, der står helt uden omsætning, for vi skal nok komme over det.

Mynte Tarpgaard-Hancock, ejer af Psyk-Fys-Klinik

Arkivfoto: Morten Stricker

- Jeg skal jo holde lukket. Længere er den ikke. Jeg forsøger at bruge de sociale medier meget med videoer med kropslige tiltag, som skal bekæmpe ensomhed og tristhed, men det er ikke noget, jeg tager penge for. Så lige nu er der stort set ingen indtjening, men jeg er sikker på, at i efterdønningerne af det her vil der være nogle, der lider af kropslige symptomer på grund af stress og angst, og der tror jeg, at jeg kan få travlt. Vi er så heldige i Danmark, at vi har en regering, der giver hjælpepakker, så jeg overlever da, men det er klart, at det er skidt at være tre skridt bagud for en nystartet virksomhed, som min.

Henrik Amby Jensen (tv.), der er indehaver af Sport 24 i Holstebro sammen med Lasse Pedersen og Jesper Boelsmand

Foto: Pressefoto

- Det er klart, at alle butikker er ramt. Vi får nogle over nallerne. Vi har haft lukket i to uger. Personalet har været sendt hjem siden starten på krisen. Vi åbnede igen torsdag i sidste uge, men der er ikke meget handel. Vi er kun os tre ejere, så der er god plads i butikken. Vi mister en hel fodboldsæson, og det salg, der følger med. Vi havde også regnet med at sælge meget i forbindelse med påsken og håndboldstævnet Holstebro Cup. Vi skal klare os igennem. Jeg er også optimistisk, men jeg håber virkelig, at folk vil huske at handle lokale, når der igen kommer gang i forretningen.

Henrik Mortensen, indehaver af Kumo Møbler og Kumo Outlet i Skave

Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Vi er hårdt ramt som alle andre. Min vurdering er, at vi har tabt 80 procent af omsætningen i butikken på Gartnerivej, mens tabet er omkring 50 procent i vores outlet. Selv om vi ikke har lukket, er det bare gået i stå. Vi er et firma, der har eksisteret i mange år, så vi har lidt på kistebunden, og vi forventer at klare os, men der skulle gerne komme gang i salget igen inden sommer. Vi har sendt 10 ud af 15 mand hjem i øjeblikket. Jeg er også spændt på det endelige indhold af hjælpepakkerne. Vi får også brug for, at folk virkleig husker at handle lokale, når det igen bliver mere normalt. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Tommy Brandt, direktør i Jyske kemi service i Holstebro.

Foto: Jysk Kemi Service

- Det ser ud til, at vi klarer os. I mere end en måned har vi haft meget stor efterspørgsel på håndsprit, hvilket har betydet, at vi har ansat tre nye medarbejdere for at kunne følge med på det område.Håndsprit er der stadig stor interesse for. Vi gør, hvad vi kan for at følge med.Men så er der andre områder, hvor vi sælger mindre. Vi sælger for eksempel servietter til restauarnter, og det er er der ikke meget gang i netop nu. Men alt i alt går det fornuftigt for os. Vi har ikke sendt vores sælgere hjem, så det er alle, der i arbejde

Ejgild Christensen, direktør ved STS Biler

Arkivfoto: Morten Stricker

- Vores kundeflow er mere eller mindre udeblevet, og vi havde en klar forventning fra start om, at det her ikke var noget, vi ville komme os over inden for en uge, så vi valgte at gå på fordeling med det samme, og det er vi, indtil ordrerne begynder at komme ind igen. Vi håber på, at vores værksted kan begynde igen efter påske, hvor der er mange, der skal have skiftet til sommerdæk. Ellers tør jeg næsten ikke spå om fremtiden. Man kan sige, at vi har prøvet kriser før, vi har bare aldrig prøvet, at det også handlede om sundhed, som gør, at vi skal lave dyre foranstaltninger for at kunne gå på arbejde.

Per Bjerregaard, indehaver af Per Maler

Foto: Per Maler

- Det er ikke skægt for tiden. En ting er økonomien, men noget andet er humøret, når man ser på, hvor mange andre, der har det skidt. Det er ikke ligefrem noget, der får os til at smile hver dag. Vi har sat meget i stå, og jeg tror, det skyldes, at mange vælger at afvente situationen både af hensyn til deres egen økonomi men også smittefaren. Det sidste, folk vil bruge penge på, er nok malerarbejde, så vi får hverken plads eller råd til at tage nye elever ind, og det er brandærgerligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce