Holstebro

Stort teateroptog aflyst på grund af hesteherpes

Det er tredje gang, at det sydfranske Théâtre du Centaurekommer til Holstebro med deres heste. På grund af hesteherpes er den del aflyst, hvor 70 lokale heste skulle medvirke i den afsluttende forestilling. Foto: Morten Stricker
70 heste fra området skulle have medvirket i den store afsluttende Animaglyphe med hesteoptog og optræden, men den del er aflyst på grund af hesteherpes.

HOLSTEBRO: Udbruddet af hesteherpes får nu også indflydelse på den afsluttende forestilling i forbindelse med det besøg på to uger, som Odin Teatret har fra det franske Théâtre du Centaure, hvor heste og mennesker smelter sammen i deres optræden.

Den afsluttende optræden, hvor 70 lokale heste skulle medvirke i et stort optog gennem byen, er nemlig aflyst på grund af hesteherpes.

- Det er ikke forsvarligt at bringe så mange heste sammen, når der er hesteherpes i området, og der kan være risiko for smitte, siger Anne Savage, der er turneleder hos Odin Teatret.

Det var dog ikke heste fra den sygdomsramte Holstebro Sportsrideklub, som skulle have medvirket i det store optog næste tirsdag fra Odin Teatret, gennem byen og til kælkebakken i Lystanlægget.

- Det har aldrig været planen, at de skulle medvirke. Men det er bedre at være på den sikre side og ikke bringe så mange heste sammen, siger Anne Savage.

Den afsluttende forestilling skulle være en såkaldt Animaglyphe i form af optog, hvor kentaurerne sammen med lokale ryttere indtager byen.

Der bliver dog fortsat en mindre afsluttende parade tirsdag den 21. maj - fortsat med afgang fra Gråkjær Arena 18.45 og via Stationsvej og Nørregade og med forestilling ved Kælkebakken 19.15. Fire heste og ryttere fra Théâtre du Centaure og Ikarus medvirker.

Og indtil da vil der være de planlagte forestillinger forskellige steder i byen.

Animaglyphe er en tegning i bybilledet med dyr og mennesker. Ligesom kentauren er indbegrebet af drømmen om at smelte sammen til ét væsen, er animaglyph’en kentaurernes drøm om at smelte sammen med bybilledet.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

112

Truede dørmand med at skære ham i stykker

Annonce