Annonce
Holstebro

Stort teateroptog aflyst på grund af hesteherpes

Det er tredje gang, at det sydfranske Théâtre du Centaurekommer til Holstebro med deres heste. På grund af hesteherpes er den del aflyst, hvor 70 lokale heste skulle medvirke i den afsluttende forestilling. Foto: Morten Stricker
70 heste fra området skulle have medvirket i den store afsluttende Animaglyphe med hesteoptog og optræden, men den del er aflyst på grund af hesteherpes.

HOLSTEBRO: Udbruddet af hesteherpes får nu også indflydelse på den afsluttende forestilling i forbindelse med det besøg på to uger, som Odin Teatret har fra det franske Théâtre du Centaure, hvor heste og mennesker smelter sammen i deres optræden.

Den afsluttende optræden, hvor 70 lokale heste skulle medvirke i et stort optog gennem byen, er nemlig aflyst på grund af hesteherpes.

- Det er ikke forsvarligt at bringe så mange heste sammen, når der er hesteherpes i området, og der kan være risiko for smitte, siger Anne Savage, der er turneleder hos Odin Teatret.

Det var dog ikke heste fra den sygdomsramte Holstebro Sportsrideklub, som skulle have medvirket i det store optog næste tirsdag fra Odin Teatret, gennem byen og til kælkebakken i Lystanlægget.

- Det har aldrig været planen, at de skulle medvirke. Men det er bedre at være på den sikre side og ikke bringe så mange heste sammen, siger Anne Savage.

Den afsluttende forestilling skulle være en såkaldt Animaglyphe i form af optog, hvor kentaurerne sammen med lokale ryttere indtager byen.

Der bliver dog fortsat en mindre afsluttende parade tirsdag den 21. maj - fortsat med afgang fra Gråkjær Arena 18.45 og via Stationsvej og Nørregade og med forestilling ved Kælkebakken 19.15. Fire heste og ryttere fra Théâtre du Centaure og Ikarus medvirker.

Og indtil da vil der være de planlagte forestillinger forskellige steder i byen.

Animaglyphe er en tegning i bybilledet med dyr og mennesker. Ligesom kentauren er indbegrebet af drømmen om at smelte sammen til ét væsen, er animaglyph’en kentaurernes drøm om at smelte sammen med bybilledet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Annonce