Struer

Stor succes til Special Olympics: Vendte hjem med både sølv og bronze

Indsatsen ved Special Olympics er mere end godkendt for de tre lokale håndboldspillere fra venstre - Thomas Beier Gåsdal, Casper Ulriksen og Anette Kjær Christensen. Foto: Johan Gadegaard
Hele tre spillere fra Struer Håndbold har netop deltaget i Special Olympics i Abu Dhabi, og de kom alle hjem med ædelt metal om halsen.

Struer: Det var tre godt tilfredse håndboldspillere fra Struer Håndbold, som i fredags vendte hjem fra Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi.

Det havde de bestemt også god grund til at være - og måske endda også lidt mere end det - de kom nemlig hjem med to medaljer af bronze og en enkelt af sølv.

Den af sølv havde Anette Kjær Christensen, der blev dansk topscorer på kvindesiden ved legene, om halsen. Og selv om man er sportsmand til fingerspidserne og selvfølgelig altid går efter guldet, kunne hun godt sætte flueben ud for oplevelsen.

For hende begyndte en af de helt store udfordringer nemlig allerede på turen til Abu Dhabi. Hun havde aldrig været ude at flyve før og var mildt sagt ikke helt tryg ved det.

Det fik håndboldkammeraten Casper Ulriksen at føle. Han sad nemlig ved siden af Anette Kjær Christensen i flyet, og lad os sige det med det samme - hans hånd overlevede, men den fik et tryk eller to af den hårde slags på turen.

Men flyskrækken blev overvundet, og så var det ellers bare at gå ned og give den gas på håndboldbanen.

Det var en vild oplevelse at få lov at spille for ens eget land. Lidt mærkeligt faktisk, men på en god måde.

Casper Ulriksen, håndboldspiller, Struer

Vild oplevelse

Det gjorde de danske håndboldkvinder så, og det rakte, lige indtil de løb ind i Elfenbenskysten, som bare var gode og ikke mindst hurtige på benene, lød det fra Anette Kjær Christensen.

- Jeg er glad for medaljen og for at have fået noget med hjem, men man vil vel altid helst have haft guld, sagde den unge håndboldspiller og supplerede med, at det i det hele taget var "megafedt" at være derude og få den oplevelse med.

Men det er nu også godt at være kommet hjem igen efter 14 dage på farten og i en helt anden kultur, hvor man ifølge de tre gør tingene lidt anderledes end herhjemme.

- Jeg kunne nu godt lige være blevet en uge mere i solen, sagde Casper Ulriksen, der ud over oplevelsen i Abu Dhabi også nåede at få sig en hjernerystelse med hjem.

- Det var en vild oplevelse at få lov at spille for ens eget land. Lidt mærkeligt faktisk, men på en god måde, forklarede den lokale håndboldspiller.

Det russiske knæ

Casper Ulriksen og Thomas Beier Gåsdal - de to mandlige repræsentanter for Struer Håndbold ved Special Olympics - kom begge hjem med en bronzemedalje, hvilket må siges at være ganske flot i betragtning af, at i alt 19 hold var med i turneringen.

Før afrejse døjede Thomas Beier Gåsdal noget med en nyligt opstået skulderskade, og fysioterapeuten fik da også noget at lave med ham undervejs i turneringen, men han spillede i det, der måske kan gå hen og blive hans sidste Special Olympics.

- Det var da rimelig sjovt og godt, lød den umiddelbare vurdering fra den rutinerede håndboldspiller, der også var med til Special Olympics for fire år siden.

- Jeg er tilfreds efter omstændighederne, sagde Thomas Beier Gåsdal, som i medaljekampen sammen med de andre måtte se sig slået af De Forenede Arabiske Emirater og Rusland.

Og det var faktisk mod netop Rusland, at Casper Ulriksen fik sig sin hjernerystelse, da han fik et knæ i hovedet. Manden bag skaden blev han dog også ven med, og hvem ved, om der nu også venter en tur til Rusland engang i fremtiden.

Casper Ulriksen i aktion inden afgang til Special Olympics. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce