Annonce
Vinderup

Stor succes med efterskole-dag

Cykellinien, der har Kim Laursen (til højre) som en af underviserne, var der interesse for på Efterskolernes Dag. Til venstre efterskolens forstander Kåre Heide-Ottosen. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Omkring 850 gæstede Rydhave Slots Efterskole på Efterskolernes Dag i søndags.

Ryde: Efterskolernes dag søndag blev i den grad noget af et tilløbsstykke for Rydhave Slot Efterskole.

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi havde besøg af 225 familier svarende til omkring 850 gæster, så vi løb flere gange tør for rundvisere, fortæller viceforstander Rasmus Kilsmark Bæk Jensen.

Antallet af gæster var omtrent dobbelt så højt som sidste år. Han er ikke mindst glad for, at der var stor interesse for skolens nye gymnasieforberedende linie. Den introduceres efter 1. januar og for alvor fra starten af næste skoleår. En vigtig samarbejdspartner er Fjerritslev Gymnasium.

- Men også eSport, cykling og håndbold var der mange spørgsmål omkring, så vi er fyldt med optimisme, siger viceforstanderen, og skolen får fortsat nye elever til den igangværende sæson. Således møder et par nye elever ind søndag, så skolen nu er tæt på 90.

Der er også godt gang i tilmeldinger til de to kommende skoleår.

- Vi har mange bestillinger på rundvisninger fra familier, der gerne vil se skolen en ekstra gang, fortæller Rasmus Kilsmark Bæk Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce