Annonce
Vinderup

Stor succes med efterskole-dag

Cykellinien, der har Kim Laursen (til højre) som en af underviserne, var der interesse for på Efterskolernes Dag. Til venstre efterskolens forstander Kåre Heide-Ottosen. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Omkring 850 gæstede Rydhave Slots Efterskole på Efterskolernes Dag i søndags.

Ryde: Efterskolernes dag søndag blev i den grad noget af et tilløbsstykke for Rydhave Slot Efterskole.

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi havde besøg af 225 familier svarende til omkring 850 gæster, så vi løb flere gange tør for rundvisere, fortæller viceforstander Rasmus Kilsmark Bæk Jensen.

Antallet af gæster var omtrent dobbelt så højt som sidste år. Han er ikke mindst glad for, at der var stor interesse for skolens nye gymnasieforberedende linie. Den introduceres efter 1. januar og for alvor fra starten af næste skoleår. En vigtig samarbejdspartner er Fjerritslev Gymnasium.

- Men også eSport, cykling og håndbold var der mange spørgsmål omkring, så vi er fyldt med optimisme, siger viceforstanderen, og skolen får fortsat nye elever til den igangværende sæson. Således møder et par nye elever ind søndag, så skolen nu er tæt på 90.

Der er også godt gang i tilmeldinger til de to kommende skoleår.

- Vi har mange bestillinger på rundvisninger fra familier, der gerne vil se skolen en ekstra gang, fortæller Rasmus Kilsmark Bæk Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce