Annonce
Lemvig

Stor smitte-spredning efter 18 års fødselsdag i Thyborøn

Der er kommet pres på coronaen i Thyborøn, hvor flere i byen er blevet ramt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skole, fiskeriforening, lægeklinik, forretning og flere private er berørt af sygdommen, hvor mere end 10 personer er blevet smittet i Thyborøn
Annonce

Thyborøn: Hidtil har Thyborøn været forskånet for corona-udbrud, men det har ændret sig. I den forløbne uge er et to-cifret antal testet positiv efter en 18 års fødselsdag i weekenden.

Anne Dorte Winkel og Peder Winkel er to af flere i byen, der er testet positiv efter at have deltaget i festen fredag aften.

- Jeg havde også en lærling, der var med til festen, fortæller Peder Winkel, der driver T&W Elservice i Thyborøn.

Lærlingen kontaktede Peder Winkel om søndagen og forklarede, at han hostede temmelig meget.

- Jeg bad ham derfor blive hjemme og lade sig teste for en sikkerheds skyld. Jeg mærkede ingenting og tog derfor selv på arbejde om mandagen, fortæller han.

Annonce

Feber og hoste

Om tirsdagen begyndte han at mærke lidt i form af feber og hoste. Samtidigt ringede lærlingen tilbage og oplyste, at han var testet positiv.

- Derfor blev både jeg, min hustru Anne Dorte samt vores 17-årige datter alle testet, og det viste sig, at både Anne Dorte og jeg var positive. Vores datter var til gengæld negativ, siger Peder Winkel.


Vi har det ganske fint. I hvert fald endnu

Peder Winkel, coronasmittet


Derfor har de nu isoleret sig i hjemmet, og virksomheden er lukket ned, indtil de ansatte er blevet testet.

- Jeg har dog ikke været tæt på nogle i forbindelse med arbejdet, så jeg har ikke en forventning om, at der er flere positive, siger Peder Winkel.

Anne Dorte Winkel havde også fri fra arbejde om mandagen og nåede derfor heller ikke at smitte nogle.

Annonce

Har det fint

- Men vi har det ganske fint. I hvert fald endnu. Anne Dorte har ingen symptomer, mens jeg selv blot havde lidt feber i går. I dag mærker jeg ingenting. Jeg hoster måske lidt, men jeg er ikke så hårdt ramt, som når jeg får en normal influenza, siger Peder Winkel.

Hjemme har familien indrettet sig, så datteren kan holde afstand. Hun har eget badeværelse, spiser ved sit eget bord og skal i øvrigt testes et par gange ekstra for at sikre sig, at hun ikke bliver smittet.

Familien har også bemærket, at coronaen har slået hårdt ned i Thyborøn.

- Alene blandt dem, vi kender er der 10, der er testet positive. Nogle er helt unge, mens andre er jævnaldrende med os, siger 57-årige Peder Winkel, hvis hustru Anne Dorte er 51 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce