Annonce
Vinderup

Stor skuffelse over lukning af Vinderup Avis

Jens Tang, der er formand for Vinderup Handelsforening, er meget trist over, at Vinderup Avis udkommer for sidste gang 18. december. Arkivfoto: Morten Stricker.
Formanden for Vinderup Handelsforening Jens Tang er meget ærgerlig over, at Vinderup Avis lukker. Forklaringen er manglende annonceomsætning.

Vinderup: Onsdag den 18. december udkommer ugeavisen Vinderup Avis for sidste gang.

Den nyhed har ramt Vinderup i dag onsdag, og den bliver umiddelbart mødt med alt andet end tilfredshed.

- Det er en rigtig træls julegave. Det er en af dem, som man virkelig ønsker, at det var muligt at bytte, siger formanden for Vinderup Handelsforening, Jens Tang, der mener, at tabet af Vinderup Avis rammer lokalsamfundet hårdt.

- Vinderup Avis betyder meget for byen. Det er med til at få området til at hænge sammen, så det er en meget trist nyhed, siger Jens Tang, der har indkaldt sine kolleger til et møde for at drøfte fremtiden.

- Jeg er meget overrasket over, at den lukker så hurtigt. Det hele er kommet meget pludseligt. Jeg forstår slet ikke, at Vinderup Avis ikke også udkommer i januar, hvor der er udsalg, siger Jens Tang, der er mest bekymret for det nordlige område af Vinderup, hvor Holstebro Onsdag ikke dækker.

- Det nordlige område udgør 20 procent af vores kunder. Dem ved jeg ikke, hvordan vi længere skal få fat i, siger Jens Tang.

Annonce

Manglende annoncer

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen fra Dagbladet Holstebro, der er en del af koncernen Jysk Fynske Medier, beklager, at Vinderup Avis ikke længere udkommer.

Men forklaringen er enkel:

- Annonceomsætningen har været faldende, og det gør, at det er meget svært at få en fornuftig forretning. Det er en beklagelig situation, siger chefredaktøren.

Han mener ikke, at interessen for Vinderup forsvinder, selv om Vinderup Avis stopper med at udkomme.

- Det er en meget solid mediedækning i Vinderup. Langt større end mange lignende byer i Danmark. Både Dagbladet Holstebro og Skive Folkeblad dækker dagligt området. Desuden har begge medier en ugeavis, der kommer hver onsdag, siger Søren Egebjerg Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce