Annonce
Holstebro

Stor skilteforvirring på villavejene

Thomas Uhre bor ganske tæt på dette skilt, som han mener bør skiftes, da det vel er stavet forkert? Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Kommunen bør blive enige med sig selv om, hvad vejene skal kaldes, mener borger.
Annonce

Holstebro: - Kommunen må da bestemme sig for, hvad vores veje hedder. Det er lidt noget rod, at man skriver forskelligt på vejskiltene.

Det siger Thomas Uhre, der bor på Jeppe Aakjærs Vej. Det mener han at gøre, da det er navnet på hans adresse på sygesikringskortet. Men på et af skiltene på vejen er det stavet i to ord: Jeppe Åkjærsvej. Det står tæt på hans villa. Og et af skiltene må jo være forkert.

- Kommunen må blive enig med sig selv, hvad vejen hedder.

Han undrer sig også lidt over, hvor "Å" kommer fra, idet den kendte digters navn bør staves Aakjær. Som det gør på sygesikringsbeviset.

Bedre bliver det ikke i nabolaget. Jeppe Åkjærs Vej støder sammen med Christian Winthers Vej (forkortet til Chr. Winthers Vej). Eller er det mon Chr. Winthersvej. For sådan er navnet også stavet på et skilt på vejen.

Holstebro Kommunes skilteanvarlige er driftsinspektør Poul Stengaard Jensen. Han har ikke tidligere hørt om forvirringen - og ved ikke, hvor fejlen er sket.

- Når et skilt bliver påkørt, så bliver der bestilt et nyt ved vores entreprenør og hvis bestillingen er sket over telefonen, kan fejlen måske opstå. Hvis vi selv er i tvivl om navnet, så står vi det op i vejregisteret.

Poul Stengaard Jensen lover, at der vil blive bestilt nye skilte til vejene med korrekt stavemåde. Og af Jeppe Aakjærs navn også bliver stavet korrekt.

Fornylig fik forvaltningen fra en borger besked om, at der er en fejl i et skilte på Straussstien, som har siddet der i en årrække - og hvor der mangler et "s". Det er på vej til at blive rettet.

- Borgerne er meget velkomne til at kontakte os - gerne via app'en "Giv kommunen et praj". Så retter vi, hvis der er en fejl, og giver en forklaring, hvis intet skal ændres, fortæller han.

I den anden ende af vejen staves der mere korrekt - i tre ord. Men Å bør ændres til Aa, hvis det skal være helt i orden.
Sådan staver kommunen til Chr. Winthers Vej.
Men ups. Her går det vist galt for kommunen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce