Annonce
Holstebro

Stor skilteforvirring på villavejene

Thomas Uhre bor ganske tæt på dette skilt, som han mener bør skiftes, da det vel er stavet forkert? Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Kommunen bør blive enige med sig selv om, hvad vejene skal kaldes, mener borger.

Holstebro: - Kommunen må da bestemme sig for, hvad vores veje hedder. Det er lidt noget rod, at man skriver forskelligt på vejskiltene.

Det siger Thomas Uhre, der bor på Jeppe Aakjærs Vej. Det mener han at gøre, da det er navnet på hans adresse på sygesikringskortet. Men på et af skiltene på vejen er det stavet i to ord: Jeppe Åkjærsvej. Det står tæt på hans villa. Og et af skiltene må jo være forkert.

- Kommunen må blive enig med sig selv, hvad vejen hedder.

Han undrer sig også lidt over, hvor "Å" kommer fra, idet den kendte digters navn bør staves Aakjær. Som det gør på sygesikringsbeviset.

Bedre bliver det ikke i nabolaget. Jeppe Åkjærs Vej støder sammen med Christian Winthers Vej (forkortet til Chr. Winthers Vej). Eller er det mon Chr. Winthersvej. For sådan er navnet også stavet på et skilt på vejen.

Holstebro Kommunes skilteanvarlige er driftsinspektør Poul Stengaard Jensen. Han har ikke tidligere hørt om forvirringen - og ved ikke, hvor fejlen er sket.

- Når et skilt bliver påkørt, så bliver der bestilt et nyt ved vores entreprenør og hvis bestillingen er sket over telefonen, kan fejlen måske opstå. Hvis vi selv er i tvivl om navnet, så står vi det op i vejregisteret.

Poul Stengaard Jensen lover, at der vil blive bestilt nye skilte til vejene med korrekt stavemåde. Og af Jeppe Aakjærs navn også bliver stavet korrekt.

Fornylig fik forvaltningen fra en borger besked om, at der er en fejl i et skilte på Straussstien, som har siddet der i en årrække - og hvor der mangler et "s". Det er på vej til at blive rettet.

- Borgerne er meget velkomne til at kontakte os - gerne via app'en "Giv kommunen et praj". Så retter vi, hvis der er en fejl, og giver en forklaring, hvis intet skal ændres, fortæller han.

Annonce
I den anden ende af vejen staves der mere korrekt - i tre ord. Men Å bør ændres til Aa, hvis det skal være helt i orden.
Sådan staver kommunen til Chr. Winthers Vej.
Men ups. Her går det vist galt for kommunen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce