Annonce
Sport

Stor skideballe satte gang i målfesten

Alt, der tilsyneladende skulle til, var en løftet pegefinger i pausen. Martin Hedegaard i den hvide HB-trøje gik forrest og scorede to mål i sejren på 5-1. Arkivfoto: Morten Stricker
I første halvleg præsterede reserverne fra Holstebro Boldklub langt under niveau, men efter en kraftig irettesættelse rejste hjemmeholdet sig alligevel mod puljens dårligste hold. Nu er andetholdet tæt på at sikre sig playoff-kampe til jyllandsserien.

Holstebro: Det er sjældent, at det at tale med store bogstaver kan få folk i festhumør.

Ikke desto mindre var det tilfældet pinsedag, hvor en forfærdelig indsats i de første 45 minutter gav anledning til en røffel i pausen til spillerne fra Holstebro Boldklubs andethold i serie 1.

Gæsterne fra Herning Fremad, der blot har fået ét point i hele sæsonen, havde nemlig bragt sig i front med 1-0. Vel at mærke en modstander, som ugen forinden havde tabt med hele 13-0 til Varde IF.

Som straf blev spillerne tvangsindlagt til at høre på assistenttræner Kim Gravgaard, der gik klart og tydeligt igennem.

- De fik en kæmpe skideballe. Jeg kunne se på min kære storebror, at han var ved at blive lilla i hovedet, og så tænkte jeg, at han hellere måtte få lov at tale. Spillerne blev savet over, fortæller cheftræner Steen Gravgaard med et lille grin.

Annonce

Lokale resultater fra weekenden

Serie 2, herrer

Hanstholm IF - SHN/Ulfborg 3-1

Målscorer fra SHN/Ulfborg: Laust Nørby

Borbjerg GU - FS Vestthy 3-0 (UDEHOLD TABERDØMT)

Vinderup IK - Nors B 3-0

Målscorere fra Vinderup IK: Alexander Iversen 2, Jesper Hansen 1

Jyllandsserie, kvinder

Vejle B - Mejrup GU 0-3 (HJEMMEHOLD TABERDØMT)

Gamle drenge som fanebærere

Heldigvis for værterne havde møgfaldet en positiv effekt. Ind gik spillerne med lige nøjagtig dén tilgang, brødrene på sidelinjen havde efterspurgt.

Blot ni minutter inde i anden halvleg fik 29-årige Martin Hedegaard da også udlignet for HB'erne, og det fik trænerne til at satse endnu mere på rutinen.

36-årige Jens Kjærgaard Frederiksen blev nemlig skiftet ind, og kort efter prikkede han bolden ind ved stregen efter et kraftfuldt hovedstød af holdkammerat Nicolaj Knudsen.

Nicklas Lauridsen gjorde det til 3-1 fem minutter senere, før Martin Hedegaard scorede et fremragende mål fra venstrekanten. En kort dribletur, et skarpt træk ind i banen og så fløj bolden ellers over i det lange målhjørne.

- Martin viser bare de unge, at en gang i mellem skal man bare hakke på kassen uden at tænke så meget over, hvor målet står, siger Steen Gravgaard.

Vinde for enhver pris

Til sidst satte HB'ernes mest garvede spiller kronen på værket med et flot mål på hovedstød. Jens Kjærgaard Frederiksen lukkede ballet med en signaturscoring til 5-1.

- Jeg har spillet med ham, siden jeg var 25 år, så jeg ved, at lige så snart han ser muligheden for at heade, kan han få noget godt ud af det, siger cheftræneren, som roser ham for sit vinderinstinkt.

- Uanset hvad så handler det for Jens om at vinde, og så behøves det ikke at se så pænt ud.

Dermed løb de to ældste herrer, nemlig Martin Hedegaard og Jens Kjærgaard Frederiksen, begge med titlen som dobbelte målscorer for HB-mandskabet, der ellers har en gennemsnitsalder på omkring de 20 år.

Kampen i tal

Holstebro B - Herning Fremad 5-1 (0-1)

Fodbold, serie 1

Mål: 0-1 Nikolaj Søndergaard Ælmholdt (26.), 1-1 Martin Hedegaard (54.), 2-1 Jens Kjærgaard Frederiksen (63.), 3-1 Nicklas Lauridsen (68.), 4-1 Martin Hedegaard (86.), 5-1 Jens Kjærgaard Frederiksen (87.).

Oprykning på spil

To kampe resterer for HB-reserverne på andenpladsen. Fire point er der op til den direkte oprykningsplads, og seks point adskiller HB fra Brande IF på tredjepladsen i skrivende stund.

Det tyder derfor på, at Steen Gravgaards tropper får en plads i playoff-spillet, der i første omgang byder på en kamp mod en af to'erne fra de andre serie 1-puljer om en plads i efterårets jyllandsserie.

Nu skal der bare ikke gå sommerferie i den, selvom mange træningspas har tæret på spillernes kræfter.

- Vi har trænet tre gange om ugen uafbrudt siden uge 4, så flere af de unge har nok ikke noget imod ferie. Men det er langt fra slut endnu, siger Steen Gravgaard.

Teknisk set er det sådan set lillebror Steen Gravgaard, der står i spidsen for HBs andethold, men han lod alligevel storebror Kim Gravgaard stå for skideballen i pausen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce