Annonce
Sport

Stor skideballe satte gang i målfesten

Alt, der tilsyneladende skulle til, var en løftet pegefinger i pausen. Martin Hedegaard i den hvide HB-trøje gik forrest og scorede to mål i sejren på 5-1. Arkivfoto: Morten Stricker
I første halvleg præsterede reserverne fra Holstebro Boldklub langt under niveau, men efter en kraftig irettesættelse rejste hjemmeholdet sig alligevel mod puljens dårligste hold. Nu er andetholdet tæt på at sikre sig playoff-kampe til jyllandsserien.

Holstebro: Det er sjældent, at det at tale med store bogstaver kan få folk i festhumør.

Ikke desto mindre var det tilfældet pinsedag, hvor en forfærdelig indsats i de første 45 minutter gav anledning til en røffel i pausen til spillerne fra Holstebro Boldklubs andethold i serie 1.

Gæsterne fra Herning Fremad, der blot har fået ét point i hele sæsonen, havde nemlig bragt sig i front med 1-0. Vel at mærke en modstander, som ugen forinden havde tabt med hele 13-0 til Varde IF.

Som straf blev spillerne tvangsindlagt til at høre på assistenttræner Kim Gravgaard, der gik klart og tydeligt igennem.

- De fik en kæmpe skideballe. Jeg kunne se på min kære storebror, at han var ved at blive lilla i hovedet, og så tænkte jeg, at han hellere måtte få lov at tale. Spillerne blev savet over, fortæller cheftræner Steen Gravgaard med et lille grin.

Annonce

Lokale resultater fra weekenden

Serie 2, herrer

Hanstholm IF - SHN/Ulfborg 3-1

Målscorer fra SHN/Ulfborg: Laust Nørby

Borbjerg GU - FS Vestthy 3-0 (UDEHOLD TABERDØMT)

Vinderup IK - Nors B 3-0

Målscorere fra Vinderup IK: Alexander Iversen 2, Jesper Hansen 1

Jyllandsserie, kvinder

Vejle B - Mejrup GU 0-3 (HJEMMEHOLD TABERDØMT)

Gamle drenge som fanebærere

Heldigvis for værterne havde møgfaldet en positiv effekt. Ind gik spillerne med lige nøjagtig dén tilgang, brødrene på sidelinjen havde efterspurgt.

Blot ni minutter inde i anden halvleg fik 29-årige Martin Hedegaard da også udlignet for HB'erne, og det fik trænerne til at satse endnu mere på rutinen.

36-årige Jens Kjærgaard Frederiksen blev nemlig skiftet ind, og kort efter prikkede han bolden ind ved stregen efter et kraftfuldt hovedstød af holdkammerat Nicolaj Knudsen.

Nicklas Lauridsen gjorde det til 3-1 fem minutter senere, før Martin Hedegaard scorede et fremragende mål fra venstrekanten. En kort dribletur, et skarpt træk ind i banen og så fløj bolden ellers over i det lange målhjørne.

- Martin viser bare de unge, at en gang i mellem skal man bare hakke på kassen uden at tænke så meget over, hvor målet står, siger Steen Gravgaard.

Vinde for enhver pris

Til sidst satte HB'ernes mest garvede spiller kronen på værket med et flot mål på hovedstød. Jens Kjærgaard Frederiksen lukkede ballet med en signaturscoring til 5-1.

- Jeg har spillet med ham, siden jeg var 25 år, så jeg ved, at lige så snart han ser muligheden for at heade, kan han få noget godt ud af det, siger cheftræneren, som roser ham for sit vinderinstinkt.

- Uanset hvad så handler det for Jens om at vinde, og så behøves det ikke at se så pænt ud.

Dermed løb de to ældste herrer, nemlig Martin Hedegaard og Jens Kjærgaard Frederiksen, begge med titlen som dobbelte målscorer for HB-mandskabet, der ellers har en gennemsnitsalder på omkring de 20 år.

Kampen i tal

Holstebro B - Herning Fremad 5-1 (0-1)

Fodbold, serie 1

Mål: 0-1 Nikolaj Søndergaard Ælmholdt (26.), 1-1 Martin Hedegaard (54.), 2-1 Jens Kjærgaard Frederiksen (63.), 3-1 Nicklas Lauridsen (68.), 4-1 Martin Hedegaard (86.), 5-1 Jens Kjærgaard Frederiksen (87.).

Oprykning på spil

To kampe resterer for HB-reserverne på andenpladsen. Fire point er der op til den direkte oprykningsplads, og seks point adskiller HB fra Brande IF på tredjepladsen i skrivende stund.

Det tyder derfor på, at Steen Gravgaards tropper får en plads i playoff-spillet, der i første omgang byder på en kamp mod en af to'erne fra de andre serie 1-puljer om en plads i efterårets jyllandsserie.

Nu skal der bare ikke gå sommerferie i den, selvom mange træningspas har tæret på spillernes kræfter.

- Vi har trænet tre gange om ugen uafbrudt siden uge 4, så flere af de unge har nok ikke noget imod ferie. Men det er langt fra slut endnu, siger Steen Gravgaard.

Teknisk set er det sådan set lillebror Steen Gravgaard, der står i spidsen for HBs andethold, men han lod alligevel storebror Kim Gravgaard stå for skideballen i pausen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce