Annonce
Vinderup

Stor opbakning til Fælleshuset i Ejsing: Mangler kun 20.000 kroner i at være i mål

Status på indsamlingen til Fælleshuset i Ejsing. De sidste 300.000 kroner på barometeret forventes dækket med støtte fra det lokale erhvervsliv.
Beboerne i Ejsing sogn har indsamlet 1,2 millioner kroner til et nyt fælleshus
Annonce

Ejsing: 20.400 kroner. - Så få kroner manglede der i tilsagn fra Ejsing-Egebjerg-borgerne, da den officielle frist lukkede sent torsdag. Fristen for at nå 1,2 millioner kroner i husstandsindsamlingen til en nyt fælleshus for alle foreninger og institutioner i lokalområdet.

Det var nemlig præcis givet tilsagn om 1.179.600 kroner.

- Men reelt er målet nået godt og vel. For vi ved, at alle tilsagn endnu ikke er afleveret, og at et par folk i indsamlingsgruppen ikke er helt færdige, siger en glad koordinator for projektet, Svend Ebbesen.

Der konstaterer, at det gik dejligt stærkt i slutspurten, hvor der kom et par hundrede tusinde kroner ind om dagen.

- En hel del husstande har bundet sig for 10-15.000 kroner. Nogle har givet 1000 eller 1500 kroner, og vi er glade for det hele, siger han.

Selv nogle husstande i udkanten af lokalområdet, som ikke regner med at bruge de nye faciliteter, har bidraget, fortæller han.

Der er tale om bindende tilsagn af beløb, som først skal betales, når projektet er sikret.

For tre år siden lykkedes det også at samle 1,2 millioner kroner ind i lokalområdet. De blev ikke opkrævet, da projektet dengang ikke blev til noget.

Men nu tegner det lyst:

Der satses på 300.000 kroner fra det lokale erhvervsliv, Holstebro Kommune har givet tilsagn om 3,5 millioner kroner, og kreditforeningen er klar med 1 million. Da projektet er budgetteret til godt syv millioner kroner, er opgaven at skaffe yderligere halvanden million kroner via fonde og andre eksterne bidragydere.

- Nogle af pengene har vi indirekte fået tilsagn om, og der ligger en række ansøgninger til behandling, fortæller Svend Ebbesen.

Han håber på, at spaden kan sættes i jorden til nytår. Fælleshuset skal etableres som en tilbygning til Ejsing-Egebjerg Hallen.

Omkring 20 personer har fået til opgave at sørge for, at alle de omkring 400 husstande i sognet bliver kontaktet med et besøg. Indsamlerne inviteres torsdag til en sammenkomst som tak for indsatsen.

Annonce
Annonce
Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Værktøjstyven kom på knallert

Struer

Knallerter kørte også ræs

Annonce