Annonce
Erhverv

Stor mangel på arbejdskraft lukker bageri: Galsgaard håber på redning

Anders Lodberg (tv.) og Rene Galsgaard må sande, at syv medarbejdere er forsvundet på kort tid, og det tvinger bageriet til lukning. Arkivfoto: Morten Stricker
Syv medarbejdere ud af ni har enten sagt op eller er sygemeldt. Det tvinger bageriet Galsgaard til lukning. Bagermester håber på genstart.

Holstebro: Fredag den 19. november bliver sidste dag, hvor kunderne kan hente friskbagt brød hos bageriet Galsgaard på Viborgvej.

I hvert fald i år.

- Vi havde slet ikke set, at det ville gå så hurtigt, men vi mangler simpelthen hænder i bageriet. Vi har mistet syv medarbejdere ud af ni på få måneder, og det har ganske enkelt ikke været muligt at erstatte dem med kort varsel, siger bagermester René Galsgaard.

Annonce

I løbet af kort tid har der været fire langtidssygemeldinger og tre almindelige opsigelser.

- Det har slidt meget på de få tilbageværende, og det er ikke muligt at fortsætte med en arbejdsuge på 75 timer. Det kører man helt ned på. Vi kan heller ikke konkurrere lønmæssigt med et job i industrien. Vi er havnet i en meget vanskelig situation, siger bagermester René Galsgaard.

Bagermesteren ærgrer sig over, at det er nødvendigt at lukke. Det betyder også, at flere brødudsalg ikke længere får brød fra Viborgvej.

- Det er meget trist, at der er gået så hurtigt. Efter de første otte måneder af regnskabsåret lå vi med et overskud på 600.000-700.000 kroner, så godt har vi aldrig klaret os før, siger bagermester René Galsgaard, der har ejet bageriet sammen med Anders Lodberg, der kom ind for et år siden. Den tredje ejer er Louise Pilgaard, der kom ind 1. juli.

Redning

Galsgaard håber, at lukningen kun bliver midlertid.

- Vi arbejder på en redningsplan, hvor jeg overtager forretningen alene igen. Men det skal jeg først have fundet en løsning på med de andre ejere. Det kommer i sidste ende an på prisen. Men jeg vil have meget svært ved at se det lukke helt, da jeg har lige har købt hus lige overfor, siger René Galsgaard.


Vi havde slet ikke set, at det ville gå så hurtigt, men vi mangler simpelthen hænder i bageriet. Vi har mistet syv medarbejdere ud af ni på få måneder, og det har ganske enkelt ikke været muligt at erstatte dem med kort varsel

René Galsgaard, bagermester


Han var ellers gået ned på halvtid i bageriet, hvor han ville koncentrere sig om det administrative, men hvis bageriet skal reddes, skal han igen have fingrene ned i dejen.

Under alle omstændigheder bliver bageriet nedskaleret så brødudsalgsdelen med stor sandsynlighed ryger væk, så det kun handler om bageriet på Viborgvej. Det er ikke realistisk at få hænder nok til alle opgaver på den anden side af nytår.

Hvis redningsplanen lykkes, håber bagermesteren også, at det er muligt at gennemføre en længeventet renovering.

- Jeg håber, vi kan starte igen efter nytår, men der er ingen garanti for det, siger bagermesteren, der havde håbet på, at han skulle bruge de næste fire år som medlem af byrådet i Holstebro. Men han blev ikke valgt for Nye Borgerlige på trods af knap 500 personlige stemmer.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Erhverv

Udbud af Thor Havvindmøllepark er nu afgjort ved lodtrækning

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

For seks år siden blev planerne om ny helårsbane sat i gang, men først har coronasmitte, og nu sneen udskudt indvielsen: - Det er lidt ligesom at blive slået hjem i ludo

Annonce