Annonce
Erhverv

Stor mangel: Jagten på plejepersonale intensiveres

Der bliver i fremtiden endnu større mangel på kvalificeret plejepersonale. Arkivfoto: Morten Pape
I Vestjylland er der stor mangel på SOSU-assistenter og hjælpere. Mange stillinger som SOSU-assistenter er ubesatte.

Holstebro: Det er en konstant udfordring at skaffe personale nok til at passe og pleje ældre mennesker.

Det problem er i høj grad også til at få øje på i det vestjyske område.

Kendsgerningerne er til at tage og føle på. Hver anden gang en vestjysk institution i dag søger efter en SOSU-assistent, kan de ikke finde præcist den profil, de efterspørger.

Selv hvis de ansætter medarbejdere, der ikke helt passer ind i profilen, er mere end hver tredje stilling, der er blevet slået op i foråret 2019, stadig ikke besat i dag.

Lidt bedre ser det ud, når det drejer sig om opslåede stillinger til SOSU-hjælper i Vestjylland. Her er det hver tiende stilling, der ikke er besat, selv efter man har ansat folk, der ikke har den kompetenceprofil, man søger. Det viser beregninger fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Og fremtiden tegner ikke ligefrem lysere.

- Gennemsnitsalderen for områdets SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere er i forvejen høj, så i de kommende år vil mange gå på pension – og samtidig bliver befolkningens gennemsnitsalder højere, så vi ved, at der vil komme flere plejekrævende borgere, siger John Hermansen, der er formand for det regionale arbejdsmarkedsråd i en pressemeddelelse.

Ifølge beregninger foretaget af fagforeningen FOA vil SOSU-uddannelserne skulle øge deres optag af elever væsentligt inden for de kommende 10 år, hvis de skal kunne dække behovet.

Derfor mener John Hermansen, at der i høj grad er brug for samarbejde mellem alle på området, hvis det skal lykkes at efterkomme efterspørgslen.

- Det er vigtigt, at vi i fællesskab sikrer, at der er tilstrækkelig, tilgængelig, kvalificeret og veluddannet arbejdskraft til ældre- og handicapområdet i landsdelen, siger John Hermansen.

Det første store initiativ bliver en stor fælles workshop under titlen SOSU 2.0. Her vil 60 repræsentanter for kommunerne i regionen, uddannelsesinstitutionerne og beskæftigelsesområdet mødes i Herning Messecenter den 23. oktober.

- Dels skal vi se på, hvordan vi i fællesskab kan tiltrække flere voksne til SOSU-faget, og dels skal vi se på, hvilke kompetencer, der efterspørges på området. Målet er at sikre, at det er de rigtige målrettede uddannelser, der kvalificerer de kommende medarbejdere og dem, der allerede arbejder inden for området, siger John Hermansen, der finder det helt afgørende, at der kommer en holdningsændring.

- Der er stadig nogen, der fejlagtigt opfatter SOSU-området som et lavstatusarbejde. Det kunne ikke være mere forkert, siger John Hermansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce