Annonce
Holstebro

Stor kovending: Snart åbner nyt 'dagcenter' på Sønderland

Leif Carøe har trukket i trådene, så der igen blive det dagcenter for ældre på Sønderland. Det bliver her i "Laden", hvor der monteres en ny lydtæt foldevæg, så der bliver et stort lokale til 100 personer. Stedet er blot 200 meter fra det sted, hvor Dagcenter Sønderland lå - men denne gang er det en ny forening af ældre - og ikke kommunen - som driver stedet. Foto: Jens Kirk

Efter kommunen først lukkede Dagcenter Sønderland og senere Seniorhuset, vil forening nu selv etablere nyt "Cafe Olde" i Laden, hvor de ældre kan mødes nogle dage om ugen.

Annonce

HOLSTEBRO: Der bor mange ældre på Sønderland - og mange bor alene og har savnet et sted at mødes, efter kommunen først lukkede det populære Dagcenter Sønderland. Og siden det nye Seniorhuset på Stationsvej.

Snart er der et nyt tilbud på vej - men nu er det en ny forening af ældre - og ikke kommunen, som står bag tilbuddet.

- Der er mange i midtbyen, som bor alene, og de vil nu kunne mødes og få et afbræk i deres ensomhed. Samtidig er de fleste så selvhjulpne, at kan bidrage til at skabe aktiviteter i et fællesskab, siger Leif Carøe, som sammen med et par andre har trukket i tråde for at finde et nyt sted i midtbyen, efter kommunen lukkede Seniorhuset.

- Nu stifter vi en forening, og så låner vi et lokale i "Laden" to dage om ugen, tilføjer Carøe.

Forskellige foreninger bruger Laden, og det store rum bliver nu delt i to. Den nye forening låner det største lokale på godt 150 kvadratmeter samt scene og med plads til cirka 100 mennesker. Desuden er der handicaptoilet og kan laves kaffe.

- Det er lige, hvad vi har behov for, siger Leif Carøe.

Pensionisthuset Laden

"Laden" på Brogårdsvej har eksisteret som møde- og forsamlingssted i næsten 50 år. Det blev indviet 11. januar 1969.I dag hedder det "Pensionisthuset Laden", og der er 12 foreninger, som fordeler tiderne i huset. "Café Olde" bliver forening nummer 13, når den er stiftet.

Bygningen er ejet af kommunen, og foreningerne betaler et kontingent samt for rengøring mv.

Navnet "Laden" kommer fra, at det er en tidligere lade, som hørte sammen med Færch-villaen, hvor Holstebro Museum i dag ligger. Der var en større samlet park, før Sønderbrogade blev anlagt som en del af cityringen.

Annonce

Får ekstra lokale

Det har dog krævet, at en ældre foldedør bliver skiftet ud med en lydtæt foldedør, som kommunen har bevilget, og som er ved at blive monteret.

Omkring 1. marts kommer der en stiftende generalforsamling for en ny støtteforening, som skal stå for at drive stedet.

- Så vil vi åbne hurtigt derefter. Der vil være spil og hygge, og ellers vil det være op til medlemmerne, hvilke aktiviteter der skal være, ciger Leif Carøe, som har kontakt med flere af de tidligere frivillige i Seniorhuset og Dagcenter Sønderland.

Der er et overskud tilbage i den tidligere støtteforening for Seniorhuset.

- Disse penge skal vi have søgt om, så vi kan få købt forskellige spil til den nye café, siger Leif Carøe.

"Café Olde" bliver navnet, og det vil være åbent tirsdage og torsdage fra klokken 8-16.

- Vi kan ikke få flere hele dage - men et par formiddage eller eftermiddage, hvis der er ønske om det, siger Leif Carøe.

Planen er, at brugerne skal betale 20 kroner hver dag, de kommer - til gengæld er det med fri kaffe og lidt småkager.

Mange ældre har spist frokost sammen i det tidligere dagcenter.

- Der skal vi formentlig have en aftale med en slagter - og det skal bestilles dagen i forvejen, siger Carøe.

Han forventer, at det vil tage lidt tid at løbe det igang.

- Hvis der kommer 20-30 fra starten er det fint, men jeg forventer, at vi kommer op på 100 brugere, siger Carøe.

Annonce

Ikke stå model til lukning

Leif Carøe har ikke selv været bruger af Seniorhuset eller Dagcentret - men han er formand for Faglige Seniorer.

- Vi drøftede lukningen af dagcentret i bestyrelsen, og det kunne vi ikke stå model til, siger Leif Carøe, som har været rundt i hele byen for at finde egnede lokaler, sammen med et par tidligere aktive i Seniorhuset.

- Vi kunne ikke finde noget egnet, men så blev vi gjort opmærksom, at lokalerne her kunne bruges - men at det krævede en ny foldedør, siger Carøe, som også er medlem af Ældrerådet.

Laden ligger på Brogårdsvej ved Kvickly - og blot et par hundrede meter fra det gamle Dagcenter Sønderland.

Annonce
Annonce
TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce