Annonce
Erhverv

Stor interesse for trådløs internet

Det ligner en flagstant, men det er første og fremmest en sendemast. Det er AirNet ved direktør Jens Stenberg (til højre), der ejer masten, som til daglig passes af Kristian Langer (til venstre). Foto: Morten Dueholm

I Vejlby er 600 af 700 husstande koblet op på et trådløst internet, der gennem luften leverer en højhastighedsforbindelse til alle

Vejlby: I Vejlby er der ingen behov for at grave dyre fiberkabler ned for at få internet i en høj hastighed.

Selskabet Airnet har sat en mast op, der er i stand til at levere internet til 700 sommerhuse i området, og 600 af dem har allerede sagt ja tak. De har alle tilbud om en internetforbindelse på 100/100 Mbit for en pris på 149 kroner, og det virker.

- Vi har planer om at udvide med en sendemast længere mod nord og en anden mod syd, fortæller direktør Jens Stenberg fra AirNet, der har leveret forbindelsen.

Og faktisk er masten ikke særligt synligt på trods af dens højde på 23 meter. I Vejlby står den ved siden af Victoria Street Station, hvor den er camouflereret som flagstang.

- Og det er helt bevidst, fortæller Jens Stenberg, mens han kigger på den hvide stang med den røde knop i toppen.

En flagstang står alle vegne, og den virker ikke lige så fremmed, som en gittermast ville have gjort. Faktisk kan den anvendes som en helt almindelig flagstang, så derfor har grundejerforeningen et flag, de kan hejse ved særlige lejligheder. Ingen kan se, at det kostbare sendeudstyr ligger gemt af vejen inde i masten. Her fra skyder den det kraftige internetsignal ud i halvanden kilometers omkreds, men selv om man bor lidt længere væk, kan kraftigere modtageudstyr sikre forbindelsen. Kristian Langer, der er den lokale montør af modtageudstyret, bruger også selv signalet fra masten, selv om han bor tre kilometer væk. Med det lidt kraftigere udstyr er han i stand til at modtage internettet i fuld hastighed.

Det er selskabet AirNet, der har investeret cirka en halv million kroner i at rejse masten, og den har stort set fungeret lige siden.

- Vi begyndte med at rejse master i området ved Blåvand og Henne. Da det virkede, fik vi en henvendelse fra sommerhusudlejer Steen Jørgensen, der havde svært ved at leje huse ud, fordi der ikke var internet i området. Derfor kom vi på banen, fortæller Jens Stenberg.

Og derfor kom masten i Vejlby op.

- Vi havde nogle problemer med hastigheden den første tid, men nu kører det bare. I løbet af det seneste år har jeg været ude ved masten to gange for at genstarte et relæ efter et tordenvejr, men det er alt, siger en tilfreds Kristian Langer.

"Vi har planer om at udvide med en sendemast længere mod nord og en anden mod syd

Jens Stenberg, direktør for AirNet,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce