Erhverv

Stor interesse for nye lejeboliger

Interessen for lejeboligerne på Merkurs Torv i Holstebro er stor. Der er netop taget første spadestik til byggeriet, der forventes færdigt i slutningen af 2020. Borgmester H.C. Østerby (S) var blandt deltgaerne. I midten er det forretningsfører Ebbe Johansson fra Boligselskabet Holstebro. Foto: Boligselskabet Holstebro
Boligerne er først færdige i slutningen af 2020, men der er allerede nu stor interesse for de 100 kvadratmeter store lejeboliger i Hornshøj-området.

Holstebro: De seneste 10-20 år er der bygget mange nye huse i Mejrup, Mejdal, Halgaard og området omkring Idrætscenter Vest.

Men det er stort set kun ejerboliger. Der er meget langt mellem lejeboligerne i de områder.

Det bliver der ændret på i slutningen af 2020, når der står 36 nye boliger klar på Merkurs Torv i nybyggerområdet ved Hornshøj. Det er godt tre kilometer øst for centrum af Holstebro.

Første spadestik er netop taget til de 100 kvadratmeter store boliger, der opføres i to plan.

- Vi oplever en meget stor interesse for de nye boliger. Der er virkelig et behov for den slags lejeboliger i Holstebro. Det er meget lang tid siden, at vi har bygget noget tilsvarende, siger forretningsfører Ebbe Johansson fra Boligselskabet Holstebro og Lejerbo.

Huslejen kommer til at ligge omkring 7.000 kroner, og dertil kommer muligheden for at søge om boligsikring.

- Der er mange ældre, der efterspørger den slags lejeboliger. De er tiltrukket af, at de ikke skal tænke på reparationer og vedligeholdelse. De er fri for at bekymre sig om, hvis der går en vandhane i stykker. Det kommer viceværten og klarer, siger Ebbe Johansson.

Han forventer også yngre familier og enlige med børn vil have stor interesse i de nye boliger, hvor mange af deres venner også bor.

Boligerne er indrettet som fire-værelses boliger i to plan med tre værelser samt køkken/alrum og stue i åben forbindelse. Til hver bolig på 100 kvadratmeter er der en tilhørende carport på 20 kvadratmeter.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Annonce