Annonce
Kultur

Fra blød korsang til hård rock: Stor interesse for bandfestival

Her er Friday Jail i aktion ved sidste års bandfestival i Lemvig. Arkivoto: Benny Gade
Den fjerde udgave af Lemvig Bandfestival finder sted den 22. maj næste år, og de fleste af de ti bands, der er plads til, har allerede meldt sig.
Annonce

Lemvig: - Det er imponerende, at der findes så mange bands på Lemvigegnen, at der kan blive ved med at være nye bands til Lemvig Bandfestival, siger Jan Lilholt fra den arbejdsgruppe, der står for planlægningen af Lemvig Bandfestival.

Den finder sted fredag den 22. maj næste år. For fjerde gang. Det foregår som altid på Lemvig Havn i et stort telt ved Bjarnes Fisk.

- Vi er langt henne i forberedelserne til den kommende bandfestival. Der er en fantastisk god stemning og arbejdslyst i den arbejdsgruppe, der organiserer planlægningen. Alle vigtige interessenter og sponsorer – blandt andre Bjarnes Fisk, Lemvig Kommune og Lemvig Handel - bakker igen positivt op om festivalen. Vi glæder os over den positive respons, der møder os fra alle sider, siger Jan Lilholt.

Foruden Jan Lilholt består arbejdsgruppen af: Jens Borup Jakobsen, Palle Johansen, Knud Kristian Wrist, Bjarne Stougaard, Mai Lindgaard og Peter Chapman.

- De deltagende bands er som udgangspunkt bands, der ikke tidligere har optrådt på Lemvig Bandfestival. Men der kan jo sagtens være bandmedlemmer, der har været med i en anden konstellation tidligere, siger Jan Lilholt.

Han tilføjer, at det heller ikke er nødvendigt, at samtlige bandmedlemmer kommer fra Lemvig Kommune. Men der skal være en vis form for lokal forankring.

- Selv når vi tager disse forhold i betragtning, så er det rigtig flot, at vi igen denne gang kan finde ti nye bands til festivalen, siger Jan Lilholt.

De ti bands er i øvrigt næsten på plads.

- Vi har aftaler med otte-ni bands, så der er stadig mulighed for at komme med. Men man skal efterhånden skynde sig, hvis man gerne vil deltage, siger Jan Lilholt, der forventer, at man i begyndelsen af det nye år kan melde navnene ud på de deltagende bands.

- Vi kan allerede nu konstatere, at vi i 2020 kan præsentere et endnu bredere program end tidligere. Det bliver en festival med mange forskellige genrer repræsenteret. Vi spænder fra den blødeste korsang til den hårdeste rock. Der bliver noget for enhver smag, siger Bjarne Stougaard fra arbejdsgruppen.

Festivalen er også et udstillingsvindue for de deltagende bands.

- En del af de bands, der har optrådt på Lemvig Bandfestival, har efterfølgende fået spillejobs, så der er virkelig noget at komme efter for de grupper og solister, der spiller på festivalen, siger Jens Borup Jacobsen, der ligeledes er medlem af arbejdsgruppen.

Bandfestivalens arbejdsgruppe består af fra venstre: Jens Borup Jacobsen, Bjarne Stougaard, Knud Kristian Wrist , Peter Chapmann og Jan Lilholt. På billedet mangler Palle Johansen og Mai Lindgaard. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce